Toros a Terrassa III

A més de les nombroses penyes y clubs taurins esmentats en l’anterior episodi dels Toros a Terrassa, també s’hi celebraven tertúlies on els aficionats es reunien als bars de la ciutat. Era en aquestes cites on es feien notar els aspirants a grans toreros. Tal es el cas, del noveller Francisco Jose, conegut amb el sobrenom de “El Molinero” que va ser apadrinat per la Peña Taurina “El Cordobés” i que es va iniciar en les capees i en les ramaderies de la zona del Baix Ebre.

Però sens dubte, el torero egarenc que va tenir mes repercussió va ser Gregorio Liciano “El Lici” que sempre va contar amb el suport del seu pare, que a més de ser un gran aficionat als toros, també va organitzar festeigs taurins a Terrassa.

“El Lici”, del barri de Can Palet, va fer-se molt popular i entre els seus amics i seguidors van dedicar-li una penya taurina, que va enregistrar molta activitat i que va comptar amb un gran nombre de socis i simpatitzants.

A l’any 1973, al costat d’on llavors se situava el cementiri, ja desaparegut,es va instal·lar una plaça portàtil i l’empresari Ramon Castillo va contractar a la popularíssima banda còmica de El Empastre per a la festivitat de Sant Joan.

En d’altres dels festeigs que es varen celebrar van poder torejar els alumnes de l’Escola Taurina, que el recordat Pedrucho mantenia a Barcelona.

Ja a la dècada dels anys 80 es van instal·lar algunes places portàtils i es van organitzar funcions taurines, sent  la darrera de la història la del diumenge 7 de juny de 1987 en la que va participar el noveller català David Valenzuela, que hi havia triomfat a La Monumental la setmana anterior.

La imatge, presa pel recordat fotograf Sebastian, ens transporta al 22 de maig de 1965, en un Festival que es va organitzar a Manresa, en el que van participar  José María Clavel, Manolo Carra, Ángel Agudo, “El Greco”, Paco Raigón y  Pedro Martin “El Carteyano”. Continuarà…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.