Toros a Terrassa I

Aquest mes de Novembre tornem a fer un repàs a la historia taurina a Catalunya. Concretament ens centrarem en l’activitat taurina que hi va haver a la ciutat de Terrassa, i publicarem cada dilluns un nou article de la sèrie que comença avui.

Ens remuntem doncs a l’any 1915, quan la vila de Terrassa i amb motiu de la seva festa patronal va anunciar amb molt de rebombori una correguda de toros en benefici dels pobres de la ciutat. Tot i que s’en té constància de que ja hi va haver toros a l’any 1909. A l’any 1951 es va instal·lar una plaça portàtil per a organitzar una novellada el 5 de març, en la que van torejar Enrique Ortiz “Naranjilla” i Faustino Bargas “Niño de Cascante”. A la segona part del cartell també s’anunciava una lidia burgesa d’una vaqueta per: Don Tancredo, El Convidado de Piedra i El hombre Hierba en col·laboració amb  la banda cómico-taurina  El Parche Poroso.

A l’any 1965, es van anunciar festeigs taurins el 18 d’abril i l’11 de maig. El primer dia van torejar amb ramat d’Apolinar Soriano: Sebastián Rodríguez “El Mago” i el seu germà Marcelino Rodríguez “El Temerario” que va resultar ferit lleu. El següent dia van tornar a torejar els mateixos destres juntament amb la rellonejadora valenciana Paquita Rocamora. A finals de la dècada de los anys seixanta,es va estendre el rumor de que degut a la constant activitat taurina a la ciutat del Vallès, es construiria una plaça de toros d’obra, en uns terrenys propers a la comunitat intermunicipal de Sabadell-Terrassa, enclavats a un paratge situat entre totes dues ciutats, on es situava un institut. El rumor, inclús, assegurava qui sería el futur empresari que gestionaria la plaça i afirmava que les gestions burocràtiques i permisos de l’ajuntament estaven molt avançats. Continuarà…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.