UTYAC rep el premi a la gran nit de la IV Gala Taurina Terres de l’Ebre

Sant Carles de la Ràpita va acollir la IV Gala Taurina Terres de l’Ebre el passat dissabte 28 de novembre. Més de 300 persones es van donar cita per posar de manifest la tremenda força de la tauromàquia a Catalunya.

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE), en veu del seu president Joaquim Martí, va fer un balanç d’aquest 2015, marcat per la multitudinària i exitosa manifestació a Amposta (Tarragona) del 19 d’abril. De “broma” va qualificar l’actitud dels partits polítics davant la carta de compromís que se’ls va lliurar al Parlament, a la qual només PP, C’S i PSC han donat el seu suport. Martí ha manifestat que “a molts polítics els faríem un favor si la festa dels toros no existís, però tots junts seguirem lluitant pel que és nostre“.

Santi Albiol, vicepresident de l’APCTTE, es va definir com la generació “que li ha tocat viure els anys més complexos de defensa de la nostra festa i no serem la generació a la qual li prohibeixin una ancestral tradició que té els seus orígens en ple segle XVI” .

Albiol i Martí, a l'apertura de la Gala.
Albiol i Martí, a l’apertura de la Gala.

Prèviament al sopar, l’entitat va lliurar els V Premis Taurins Terres de l’Ebre. En la modalitat de defensa activa de la Festa el premi va ser per l’Ajuntament d’Alcanar per la defensa dels bous a la mar a les Cases d’Alcanar. Edu Albacar, Àngel Rangel i Josep Gombau van rebre el premi per la difusió de la Festa a l’exterior de l’Ebre.

La Unión de Taurinos y Aficionados de Catalunya (UTYAC) va rebre el guardó en la modalitat de col·laboració, pel suport que aquesta va oferir a la manifestació d’Amposta al mes d’abril. Paco Píriz, president d’UTYAC, va recollir el premi de mans de Martí, i va tornar a incidir en la importància d’ajuntar totes les modalitats de tauromàquia que existeixen a Catalunya, ja que totes “tenen un únic sentit i un únic rei a la festa, que és el toro“. I va assegurar que “tots junts serem molt més forts i seguirem venerant i lluitant pel toro brau, que només n’hi ha un, que és el vostre i és el nostre“.

Martí fent entrega del guardó a Píriz.
Martí fent entrega del guardó a Píriz.

La IV Gala va concloure amb el lliurament de trofeus als guanyadors de les diferents modalitats de correbous, votades per les diferents penyes i comissions de la zona. En l’ambient va quedar la sensació d’una passió cap a les festes de toros, sigui quina sigui la seva forma. I es van tornar a estendre els ponts perquè els taurins catalans siguem capaços d’anar junts i parar la croada antitaurina.

Aquest és un video resum de la nit a Sant Carles:

https://youtu.be/EQCh9_40jBA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.