Abellán reapareix i triomfa a Muro

Dissabte 18 de Juny de 2011. Plaça de toros de Muro. Una mica més de mitja plaça. Sis bous de Sayalero i Bandrés ben presentats encara que mancats de raça. 3r, 4t i 5è van rebre dos cops de pica.
Vicente Barrera, de grana i or (palmes i silenci), Miguel Abellán de blanc i atzabeja amb mitges negres i espiga blanca (orella i orella), Antón Cortés rosa i or, (palmes i orella)

Un any més i van … …., Muro ha estat l’encarregada d’inaugurar la temporada taurina a Mallorca. Avui l’atractiu del cartell es centrava en la reaparició de Miguel Abellán després de la agafada soferta fa justament una setmana i com una magnífica presentació del tancament de Sayalero i Bandrés. La correguda va ser castigada injustament en el terç de vares, en cas contrari algun bou més s’hagués prestat al lluïment. El sisè, extraordinari. Barrera i Cortés van brindar la mort dels seus primers oponents a Miguel Abellán.

El primer de Vicente Barrera va rebre un sol puyazo, però llarg, el que va fer que l’animal arribés a la crossa amb poc gas. El espasa instrumentar una feina basada en la verticalitat del seu toreig que no va arribar a calar en les esteses. Una punxada profunda, punxada i estocada alguna cosa contrària van precedir a l’avís. Palmes. La salutació capotera al quart el va rematar amb una mitjana genolls en terra. El toro va rebre dos cops de pica, l’últim sobrava, no es menjava a ningú, així les coses el toro li va costar envestir en el terç de crossa. El valencià va allargar una feina que no conduïa al lluïment a causa de les condicions físiques de l’animal i que va rematar amb uns ostentacions de genolls fora del seu particular estil. L’avís va sonar després una punxada, una mitjana i dos rematada. Silenci.

Miguel Abellán va realitzar al segon el millor toreig de capot de la tarda. Després d’un excel lent terç de banderilles del Chano, Abellán va torejar de crossa de genolls al centre del rodo. Sèries llargues que ens van recordar el millor del madrileny. Va caldejar al respectable amb uns desvergonyiments molt toreros i després d’un punxada i mitja estocada va tallar una orella. El cinquè sortia solt en el rebut amb el capot. Va rebre un segon i injustificat puyazo el que li impedeix arribar amb forces a l’últim terç. El torero es va mostrar disposat i voluntariós abans que l’animal acabés rajándose. Va acabar amb ell de mitjana estocada i un rematada. Va tallar l’orella que li obriria la Porta Gran.

Antón Cortés va tenir una grata presentació a l’illa. Al seu primer, que sortia solt, li va instrumentar un llarg salutació amb el percal. El toro aviat es va enfonsar a causa, com tots els seus germans, a la manca de raça. Feina voluntariosa sense obtenir la calor del públic. A més va matar mal, quatre punxades i una estocada. Tot al contrari li va succeir en el sisè, al qual muleteó francament bé. El toro repetia, anava llarg en cada muletazo i el manxec ho va aprofitar enreixats excel.lents naturals i rodons de gran factura. Un gran toro. Va acabar amb el toro de punxada i estocada. Oreja.

Cal destacar que en les portes d’accés a la plaça es van habilitar dues taules per donar cabuda a la recollida de signatures per la ILP taurina. Gràcies a aquesta acció promoguda per Miguel Gomis, van ser gairebé 500 els aficionats que van deixar constància del seu suport a la Festa.

3 comentarios en “Abellán reapareix i triomfa a Muro

  1. El doy la enhorabuena a M.A.Puertas por la crónica del festejo de ayer, lo que escribe es la realidad de lo que paso en el ruedo Monumental de Muro

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.