Els toros cap a Tánger

Tal i com ja han fet empreses con Sony, Yamaha, Philips, Braun o una part de la Nissan, les grans empreses canvien Catalunya pel Marroc. Marroc obre les portes als toros i a l’afició catalana. Així ho ha manifestat el president del Consell Regional de Turisme de Tánger, Mustapha Boucetta, ja que vol aprofitar la prohibició dels toros a Catalunya per a recuperar les corrides de toros. Boucetta ha plantejat la possibilitat de recuperar els toros per a atreure els aficionats catalans, de manera que la reobertura de la plaça de toros podria ser una manera de captar turistes que viatgessin a Tánger a gaudir dels toros i s’estesin almenys un cap de setmana a la ciutat. Els touroperadors ja podrien vendre les entrades i els paquets vacacionals des de les pròpies agencies de viatge.
Boucetta va afegir com a argument en favor del seu projecte que els marroquins devien d’aprofitar-se de la prohibició dels toros a Catalunya, per a fer el seu negoci.

La plaça de toros de Tánger es va inaugurar el 27 d’agost de 1950 pels toreros Agustín Parra Parrita, José María Martorell i Manuel Calero Cantero “Calerito” que van lidiar toros de Fermín Bohórquez. Tenia una capacitat per a mes de 13.000 persones. La seva darrera funció es va celebrar a l’octubre de 1970. Tot i que en l’actualitat la plaça es propietat de l’Ajuntament, presenta un estat deficient de les instal·lacions i hi ha un projecte de reforma.

La de Tánger es una de las tres places de toros que hi ha a l’África.Les altres dues son la de Melilla, inaugurada al 1947 i la de Maputo (Moçambic), que rep el nom de Lourenço Marques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.