La concurs de Saragossa, amb accent català i un destacat malagueny

Ahir, la plaça de toros de la Misericòrdia de Saragossa va acollir una nova edició de la seva tradicional correguda concurs de ramaderies. Partido de Resina, Parladé, Alcurrucén, Fuente Ymbro (retornat per la seva invalidesa i substituït per un de Luis Algarra, que també va entrar en concurs), El Tajo y La Reina i Los Maños van ser els ferros que van competir, mentre que Serafín Marín, Pepe Moral i Jiménez Fortes conformaven la terna.

Els toros no van complir en línies generals, ni per comportament ni per presència. Mansos com el de Partido de Resina, invàlids com el de Ricardo Gallardo o Joselito (que també s’hauria d’haver retornat, a més de per la seva sospitosa presentació), passant pels complidors de Alcurrucén o Los Maños, que per primera vegada va lidiar un toro en aquesta plaça. Cap va mostrar desbordant bravura en el primer terç. Finalment, va ser el toro del ferro debutant el premiat com a més brau. Antonio Muñoz va ser el picador premiat per la seva actuació davant el tercer.

El català Serafín Marín, premiat també com a millor lidiador, no va poder obtenir més premi. Mans el seu primer, amb el qual es va eternitzar amb l’espasa, mentre que amb el noble i just de forces sobrer va aconseguir algun natural temperat, sense poder mai exigir al d’ Algarra. Per la seva banda, el sevillà debutant Pepe Moral va rebre la bronca del públic en canviar al de Parladé amb dues entrades a cavall (va ser el toro que millor es va arrencar en aquest terç), mentre que amb el lleig i fluix cinquè va passar desapercebut. L’altre debutant, Jiménez Fortes, va ser el triomfador numèric de la tarda i el que millors opcions de triomf va tenir. Bona imatge del malagueny, que va perdre l’orella del sisè per l’espasa i va tallar una del tercer, devaluada per l’ús de l’estoc de rematar per dues ocasions.

Com ja és habitual, una nodrida representació de l’afició catalana va ser present a la plaça. La Unión de Taurinos y Aficionados de Catalunya va rebre el brindis de Serafín Marín, rebent el calor, un cop més, de l’afició de Saragossa.

 

Moment del brindis de Serafín a la seva afició de la UTYAC.
Moment del brindis de Serafín a la seva afició de la UTYAC.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.