Neix el Capítol de Tarragona de la Fundación del Toro de Lidia

La Fundación del Toro de Lidia, amb Victorinio Martín i Borja Cardelús, president i director de la FTL respectivament, es va desplaçar fins a Alfara de Carles (Tarragona) per presentar el Capítol de Tarragona, un moviment que pretén defensar la tauromàquia a la província.

L’acte de presentació va tenir lloc a la ramaderia Mur, on hi van assistir aficionats, ramaders i novellers de la regió. Victorino Martín va explicar que la FTL es va crear per normalitzar la relació del toro amb la societat i per altra banda, va assegurar que amb la creació d’aquest capítol “donaran als aficionats les eines perquè puguin dir que són taurins sense que ningú els pugui callar la boca”.

En un moment crític pels correbous a Catalunya, Cardelús creu que “és el moment que a Catalunya assumim que la tauromàquia és una expressió absolutament tradicional nostra. Ningú pot dir què és cultura i què no ho és”.

Per últim, es va fer saber que Guillem Carles “Bou” serà el coordinador del primer capítol català. Bou, també regidor de Festes de Masdenverge, vol “que les generacions futures puguin gaudir de la nostra festa i cultura”.  Ara s’obra una etapa de treball i esforç que va decidir acceptar “per passió, per sentiment cap el bou i per la gent de la meva terra”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.