Noves publicacions taurines

Barcelona, ciutat de les llibertats i capital del país de les prohibicions, serà durant els propers dies l’escenari de la presentació de dues publicacions taurines. Per tant, encarà que no hi hagi toros a la plaça, els aficionats continuem tenint cites taurines.

La primera serà el dimecres 8 de juny a partir de les 19:00 hores es presenta al FNAC de l’Illa Diagonal, el llibre Tinta y Oro de la periodista Noelia Jimenez. Representa el seu debut com a escriptora i la obra conté entrevistes amb els toreros més destacats de les últimes dècades com José Tomás, Joselito, El Juli, Alejandro Talavante o Cristina Sanchez. L’acte comptarà amb la presència de la periodista Cristina Villanueva (La Sexta) i el crític taurí Paco March.

L’altre cita taurina es el divendres 17 de juny a partir de les 20:00 hores al mític i taurí hotel Oriente, situat a Las Ramblas numero 45 de Barcelona. On Manolete acostumava a vestir-se de torero quan torejava a Barcelona, a la seva habitació 112. En aquest cas, ens convida el gran aficionat Jose Luis Cantos, que presentarà la seva obra La Monumental de Barcelona de Joselito El Gallo a Manolete. Es una publicació biogràfica de la plaça Monumental, i conta amb fotografies, gravats i cròniques desde l’any 1914 (any en que es va inaugurar) fins a l’any 1947. L’acte serà un compendi de la tauromàquia catalana. Moderat per Alberto Taurel, estarà acompanyat pel degà dels crítics taurins de Barcelona Antonio Santainés, es mostrarà un reportatge audiovisual sobre la plaça Cupulas de Història, també hi haurà una exposició de pintura taurina a càrrec de la pintora María Franco Docavo, i també es podrà contemplar el vestit que va portar Enrique Guillem (últim català en doctorar-se torero) durant la seva alternativa a La Monumental, el 16 d’agost de 2009.

Cal dir que aquests dos actes son un bon lloc per a aconseguir noves signatures en la nostre ILP.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.