Toros a Andorra

El País dels Pirineus, Andorra, també ha tingut la seva activitat taurina. Hi havia dues places de toros. La primera se situava a Les Escaldes, la seva construcció era d’obra i  tenia una capacitat de 3500 localitats. Es va inaugurar el 21 de maig de 1961, tarda en la que es van lidiar bous de la ramaderia de Miguel Higüero, amb l’actuació del torero a cavall Pepe Atanasio i els destres Juan Antonio Romero i el català Paco Corpas.

La segona es situava a la població de  Sant Julià de Lloria i se la va conèixer amb el sobrenom de Luna Park.  El material de la seva construcció era xapa, fusta i plàstic, a més estava coberta per una cúpula fixa. Va ser inaugurada amb un cicle de dos curses per a novells, el 25 d’agost i el 8 de setembre de 1974, el primer día van actuar  Fernando Gracia, Antonio López i Andrés Moreno. El segon dia ho van fer Frederick Pascal, Rafael Ruiz i Paco Valera “Macareno”. Tots dos dies es van lidiar bous de la ramaderia de Julio Jiménez.

Un comentario en “Toros a Andorra

  1. Hola,
    Reconec l’existència d’aquestes dues places, però el que si és cert es que a Andorra la Vella hi ha una que encara existeix. El que passa, és que ja no s’utilitza de plaça de braus, ara és un magatzem per maquinària del Govern d’Andorra. I està situada just enfront de la seu administrativa de Govern.
    Salutacions a tots els taurins.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.