Comunicat de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha publicat una nota de premsa després de la celebració de l’acte on hi van assistir diferents alcaldes de la zona per defensar els bous.

Aquest passat dissabte dia 6 de maig, l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre va convocar a tots els representats dels diferents ajuntaments de Terres de l’Ebre on es fan bous i a també a tota la premsa a un acte que va tindre lloc al Mirador d’Alcanar. El dia va ser tot un èxit, i es va complir l’objectiu d’aconseguir la UNIÓ de tots els ajuntaments cap a la festa dels bous.

Els punts als que es va arribar per acord total de tots els ajuntaments presents són els següents:

RESPECTE i PROTECCIÓ de la Llei 34/2010 d’1 d’octubre que regula les Festes Tradicionals amb bous i que va ser aprovada per un ampli consens al Parlament de Catalunya amb 114 vots a favor dels 135 diputats que conformen el nostre Parlament.

DEFENSA i PROMOCIÓ de totes i cadascuna de les diferents modalitats en les que es sustenta la festa dels bous i que estan degudament redactades al marc normatiu. Una feina que haurien de fer les administracions locals i que DIVULGUI sense complexes la singularitat d’aquestes festes i que no hem d’oblidar que és un tret identitari del nostre territori al que tots hauríem de donar VALOR.

COMPROMÍS en creure amb la TRADICIÓ d’aquesta festa, amb la CULTURA per la que treballem i amb els SENTIMENTS i UNITAT de la que és capaç de generar la festa dels bous per mig de la convivència de les persones i dels nostres pobles

Per últim l’Agrupació va demanar que s’entrés com a moció aquest escrit per a que sigui aprovada pels diferents plens dels ajuntaments i també va demanar als diferents partits polítics que mostrin i divulguin la festa tal i com es fora de les nostres Terres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.