Desgracia a Tortosa…al 1930

Avui vull dedicar aquesta semblança a l’afició de les Terres del Ebre, ja que el record, tot i desgraciat, va ser un fet insòlit i únic que va passar a la plaça de toros de Tortosa el 8 de setembre de 1930.

La desapareguda plaça de toros de Tortosa, era coneguda com la plaça de Remolins, ja que s’ubicava al barri del mateix nom, entre el balneari del el Porcar i el castell de Sant Joan.

Aquella tarda, la del 8 de setembre de 1930, es lidiaven toros de Carreño, que a les postres, van resultar difícils i molt complicats de lidiar. Els espases eren Manolo Martinez i Heriberto Garcia. La terrible tragèdia va sobtar al tercer toro. Abans Manolo Martinez va ser aplaudit en el primer, per mostrar un bon toreig amb la capa i Heriberto Garcia no va tenir opcions amb el segon toro que va tenir molta empenta, per la seva valentia i la bona estocada per la que va ser molt aplaudit.

Manolo Martinez no va poder fer res amb el tercer, ni amb la capa ni amb la muleta. La desgracia va estar quan en tirar-se a matar al toro l’estoc va saltar cap a les primeres files de la barrera de sol, i va travessar el cor d’un espectador que va morir a l’instant i també va tallar dos dits d’una ma d’un altre espectador.

La resta de públic assistent, al conèixer tant desgraciat incident, va demanar la suspensió del festeig i va abandonar la plaça impressionat i dessolat pel fet succeït.

Un comentario en “Desgracia a Tortosa…al 1930

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.