Disponible gratuïtament el llibre “Saluda a l’Afició”

El llibre Saluda a l’Afició ja està disponible gratuïtament per a tots els aficionats que ho desitgin.

Recordem que aquest llibre-guia de la Penya Taurina Manlleuenca (PTM) és un projecte que ha comptat amb una vintena de col.laboradors, entre institucions i aficionats manlleuencs i del món taurí, en homenatge a la família Clerch, en Josep, l’Amelia i en Jordi, i a en Rafael Rufián, ‘El Niño de Isidro‘, per la seva dedicació a la penya en aquests últims cinquanta anys.

Aquest projecte va néixer fa més d’un any i en ell es recull una petita història de la Penya Taurina Manlleuenca, des del seu naixement als anys trenta fins a l’actualitat, fent especial esment a l’època daurada dels toros a Manlleu als anys seixanta i a la de la seva refundació a finals dels noranta. També es fa una referència específica als toreros de Manlleu, i en concret al record d’en Manuel Damas, en José Baena, ‘El Numeroso‘, i en Rafael Rufián, ‘El Niño de Isidro‘, l’últim torero manlleuenc que resta en vida. Tampoc s’oblida el paper de la plaça de Vic, única feta d’obra a la comarca d’Osona, i la importància de Josep Boixader Españó, el millor torero osonenc de la història, que mereix un capítol especial amb perfil biogràfic, obra de l’escriptor taurí Nicolás Sampedro.

L’apartat més entranyable del llibre-guia de la ‘Saluda a l’afició’ va a càrrec dels col.laboradors que han volgut aportar el seu reconeixement a la Penya Taurina Manlleuenca, i especialment a la família Clerch i a en Rafael Rufián. Des dels emotius pròleg i epíleg per part de l’exalcalde de Manlleu (2002-15), Pere Prat, i del president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC), Paco March, fins a les aportacions dels aficionats –Salvador Boix, Doctor Enrique Sierra, ADAC de Céret, entre d’altres- i les institucions manlleuenques -Ajuntament, Museu del Ter i Biblioteca Municipal- fan d’aquest recordatori un capítol molt emblemàtic d’aquest llibre-guia.

Llibre “Saluda a l’Afició”:
Per descarregar el llibre en format PDF: Llibre “Saluda a l’Afició” 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.