La temporada dels nostres: Abel Robles

Abel Robles és, actualment, l’únic noveller amb picadors a l’escalafó menor. Nascut a Olot (Girona), el català ha fet en dues ocasions el passeig en aquest 2015, un menys que l’aconseguit en 2014.

Malgrat les dificultats que suposa viure a la capital de la Garrotxa, Robles, al llarg d’aquest any, va intensificar tot el que va poder la seva preparació en el camp, viatjant fins a terres extremenyes o sevillanes a realitzar diferents tentaderos. I s’hauria d’afegir la dificultat de veure com la temporada avançava sense que aparegués cap contracte, situació similar a la d’altres novellers.

Finalment va ser el 3 de setembre a El Álamo (Madrid) on va inaugurar la temporada, acompanyat de Posada de Maravillas i Álvaro García, que va resultar greument ferit. Robles, davant la novellada de El Sierro, va escoltar una ovació després de lidiar a cadascun del seu lot.

Sempre acompanyat de Luis de Pauloba, va complir el seu segon compromís uns dies després, el 9 de setembre a Andorra (Terol). En aquesta ocasió sí es va alçar amb el triomf al tallar les dues orelles al seu primer, premiat amb la volta en l’arrossegament. L’interessant novellada de Los Maños va deixar veure la progressió del d’Olot, que va tornar a ser ovacionat en el que va tancar plaça. Jesús Chover i Andrés Manrique van completar el cartell. A més, aquest triomf li va servir, de la mateixa forma que al ramader, per alçar-se triomfador d’aquesta fira de novellades, amb el trofeu ‘Labrador y Minero‘ (http://www.vadebraus.com/abel-robles-recull-el-trofeu-labrador-y-minero/).

Breu i recollit en una setmana. Així va ser el 2015 d’Abel Robles.

 

Quatre preguntes a Abel Robles

 

  • Posa-li un títol a la temporada de 2015.

Supervivència.

  • Particularment, per què solament has torejat dues novellades?

Seria per un conjunt de coses. En molts llocs les condicions són molt dolentes i no tots podem assumir-les. I si no estàs dels primers quan comença la temporada, es van fent fires i arriba un moment que ja no interesses perquè aquestes fires es fan començant pels noms que estan a dalt. Llavors, doncs cada vegada et vas quedant més a baix. Vaig voler entrar a Madrid per obrir-me portes, però no va ser possible i d’aquí haguessin sortit més novellades, com torejar a Arganda, però sense la primera, impossible. A més, influeix no tenir plaça de referència, això per descomptat.

  • Perspectives per al proper any?

Poder arribar a Madrid i tornar a entrar a França, com quan torejava sense cavalls, són els meus principals objectius, perquè el meu nom soni de cara al 2017 i arribar a prendre l’alternativa.

  • Que t’aporta el teu apoderat, un torero com Luis de Pauloba?

Un gran torero com ell m’aporta la seva manera d’entendre el toreig, de veure els animals, és molt important per a mi. Entrenem molt de saló per després poder aplicar-ho davant de la cara del toro.

  • Dins d’un any, es parlarà d’Abel Robles…

Com un noveller capdavanter. Aquest és un altre dels meus objectius.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.