L’Escola Taurina de Catalunya compleix 20 anys

Avui l’Escola Taurina de Catalunya compleix 20 anys de la seva fundació, un projecte impulsat per Luis Alcántara que va comptar des del primer minut amb el suport de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya.

Un cop aprovats els estatuts, Luis Cantero va prendre les funcions de director artístic i Enrique Molina, Juan de los Ríos i Raul Felices, les tasques de professors. L’Escola va quedar oficialment inaugurada el 20 de febrer de 1999 a Girona amb una solta de novells de Caridad Cobaleda, cedits desinteressadament per Manolo Martín. 

El 16 d’abril de 2000 va iniciar la temporada a la Monumental de Barcelona amb una novellada sense picadors, fet que no es produïa a la capital catalana des de feia 30 anys quan es celebraven les novellades nocturnes “Esperanza 70” a Les Arenes. La última novellada sense picadors organitzada per l’Escola Taurina a Barcelona va tenir lloc el 19 de setembre de 2011 i hi van torejar sis novellers catalans, dos dels quals, Antonio Tobaruela i Abel Robles, van sortir per la porta gran.

Tornant als primers anys, els entrenaments tenien lloc a Montjuïc, a costat de la Fundació Miró, però les instal·lacions no eren les adequades i es van traslladar al camp de futbol del Gornal, on segueixen entrenant actualment.

Molts són els joves que han passat per l’Escola Taurina de Catalunya, però sis d’ells seran els més recordats, ja que han arribat a convertir-se en matadors de toros: Serafín Marín, Raúl Cuadrado, López Díaz, Jiménez Caballero, Enrique Guillén i Jesús Fernández. D’altres s’han consolidat com a grans banderillers o continuen com a novellers amb cavalls, com és el cas de l’olotí Abel Robles.

Des de l’ETC volen agrair a tots aquells que en algun punt de la seva trajectòria els ha ajudat. En aquest capítol d’agraïments, l’Escola vol recordar a l’Ajuntanent de l’Hospitalet, que els cedeix un espai per entrenar; al Centre de Tauromàquia de Nimes, per les oportunitats de torejar a França; a varies penyes catalanes i aragoneses; a mitjans de comunicació locals i nacionals per donar cobertura dels seus actes; però sobretot al maestro José Tomás, que a través de la seva Fundació ha finançat econòmicament els últims cursos.

L’Escola Taurina de Catalunya, dirigida per Manuel Salmerón, continua en la seva voluntat de seguir formant a la mitja dotzena de joves que actualment somien en convertir-se en toreros en una comunitat que no els hi ho posa gens fàcil.

Sigueme en Twitter Twitter: @Gerard_Mas14

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.