Mario Vilau talla una cua a Jaén

A les acaballes de la temporada, ha arribat el compromís més fort i també el triomf més important per a Mario Vilau, el jove alumne de l’Escola Taurina de Catalunya de tan sols 15 anys.

El de L’Hospitalet de Llobregat ha sortit per la porta gran de la plaça de toros de Jaén, en la novellada sense picadors que obria la Fira de San Lucas, després de tallar-li les dues orelles i la cua al seu novell de Palancares, premiat amb la volta a l’arena.

Vilau ha anat a la porta de torils a rebre de genolls al seu jònec, un cop dret s’ha estirat bé a la verònica. Amb la muleta li ha donat distància en tot moment i ha sapigut aprofitar la bona banya dreta. Per l’esquerra presentava més dificultats, però Vilau s’hi ha posat i deixat bones sèries. El català ha matat d’una estocada dalt de tot i els tendidos s’han omplert de mocadors blancs demanant els màxims trofeus.

Jaén. Fira de San Lucas. Divendres, 14 d’octubre de 2022. Novellada sense picadors. Novells de Palancares, premiat el cinquè amb la volta a l’arena. Fuentes Bocanegra (Escuela Taurina de Jaén), orella; Pedro Aparicio (Escuela Taurina de Jaén), dues orelles i cua; Armando Bustos (Escuela Taurina de Motril), silenci després d’un avís; Alfonso Morales (Escuela Taurina de Jaén), orella després d’un avís; Mario Vilau (Escola Taurina de Catalunya): dues orelles i cua després d’un avís; i Juanmi Vidal (Escuela Taurina Sanlúcar de Barrameda), dues orelles i cua. Entrada: Gairebé mitja plaça.