Recordant el debut d’Antonio Barrera

Ara que es retira el torero sevillano-català, Antonio Barrera, es bonic de recordar els seus inicis. Cal destacar que va viure tota la seva infància a Catalunya i avui em ve al cap la seva primera tarda amb el vestit de torejar. El seu debut.

Va ser a  Caldes de Montbui, el diumenge 12 d’Octubre de 1986, a una plaça portàtil que va instal·lar-se per a tal ocasió,i que a més, va coincidir en que va ser l’últim festeig que es va organitzar a reconeguda la vila termal.

Vestia un tern de seda color rosa amb brocats d’or i “El Macareno” com llavors s’ anunciava Antonio Barrera, va demostrar unes condicions innates, que van il·lusionar a molts aficionats de Barcelona que el seguien, en perfecta comunió allà a on torejava.

Abans, i per la perifèria de Barcelona, aquell jovenet vestit amb el traje campero, torejava a les places portàtils de Gava, Cornellà, Martorell, Badalona, la de la barriada de Serra-Parera a Cerdanyola, o a la de Viladecans, on vivia des de ben petit. Antonio Barrera es forjava com a torero.

Antonio Barrera, sevillà del barri de La Macarena, català d’adopció i de cor, sempre ha defensat la llibertat i els toros a Catalunya. Ho va fer al sopar Gala de la Catalunya Taurina, quan va rebre el premi com a triomfador de la temporada, fa uns anys, amb un discurs que va emocionar a tots els assistents. I també ho va fer, amb el seu gest de torejar amb una muleta feta amb la senyera catalana el 21 d’Agost de 2011, el dia que es va acomiadar de l’afició catalana, en la que va ser la seva darrera tarda a La Monumental, i en la que a més va creuar la Porta Gran, envoltat pels crits de ¡Llibertat!.

Des de vadebraus, li rendim aquest petit homenatge recordant aquella data, fa ja 26 anys, els seus posteriors i totes les seves actuacions a La Monumental, en les que sempre donant la cara.

Un comentario en “Recordant el debut d’Antonio Barrera

  1. Muy bien Raul, por acordarte en su despedida de mi paisano y amigo de los dós, que ya les toca un descanso, aunque no creo que sea definitivo. Precisamente en este cartel de su debut en Caldas de Montbuí, yó tambien actué a las ordenes de otro matador aquella tarde.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.