Tal dia com avui…

Tal dia com avui fa exactament trenta  set anys, s’inaugurava la plaça de toros d’Andorra la Vella. La coqueta plaça es va ubicar en uns terrenys de la barriada de Sant Julià de Lloria i la plaça va ser batejada com Luna Park. El seu material inicialment va ser la xapa, maçoneria, fusta i plàstic, tot i que posteriorment també va comptar amb un sostre fix. Aquesta nova plaça va ser oficialment inaugurada amb dues novellades el 25 d’agost de 1974 i el 8 de setembre del mateix any.

El primer dia van actuar els espases Fernando Gracia, Antonio López i Andrés Moreno amb bestiar de la ramaderia de Julio Jiménez i el segon dia amb bous de la mateixa divisa, van actuar Frederick Pascal, Rafael Ruiz i Paco Valera “Macareno”.

Anteriorment el principat d’Andorra ja havia comptat amb una altra plaça de toros, però situada a la població de Les Escaldes i que va ser inaugurada el 21 de maig de 1961 pels destres Juan Antonio Romero i el català Paco Corpas, actuant a cavall el rellonejador Pepe Atanasio, per a lidiar toros de la ramaderia de Miguel Higüero. Aquesta, primera plaça va ser derrocada amb el temps per a ser substituïda per la que avui li dediquem aquesta semblança.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.