Un secret a Eivissa

A l’illa d’Eivissa, en una petita carretera asfaltada del municipi de Sant Josep de sa Talaia, que ens porta a l’antic complex del Fiesta Club, es troba amagada, sola i en silenci, gairebé menjada per un bosc de pins, una plaça de toros.

Una plaça morta i abandonada, que potser no va tenir l’esplendor i la magnificència de les monumentals, però que va tenir una activitat i una vida, que va servir d’escenari d’il·lusions per a molts joves  aspirants a figures, que es van jugar la vida en el seu intent de fer un art enfront d’un animal.

El Fiesta Club va ser una sala de festes en ple apogeu i amb una activitat frenètica durant els anys 70, va ser la precursora de les grans pistes de ball de l’illa, que avui son un referent de la musica electrònica com el Privilege o l’Amnesia.

Tot i que ja fa més de 30 anys que es va abandonar. Allà portaven a centenars de turistes amb autobús i també va ser molt freqüentada per gent de la illa de totes les edats.
La sala era discoteca, terrassa i a més plaça de toros. A la part superior podem veure el que queda de la zona coberta on devia d’estar la pista de ball. Després baixem per la graderia on mica en mica la vegetació es va menjant els bancs de formigó que queden al lloc.  I a baix la placeta de toros i l’escenari. On un dia hi va haver sorra d’albero avui s’observa una pineda, envoltada per un carreró sec, on aguardaven els toreros el seu torn, envoltats de por, de nervis al fracàs i d’esperances pel triomf.

Avui les pintades i els grafittis encara li donen més magnetisme i estranyesa al lloc. La pau de la zona i el silenci només el trenquen el cantar dels grills i les cigales, però si un aficionat als toros tanca els ulls segur que encara pot escoltar els sons dels riuades de la gent, els olés. Amb els ulls tancats, segur que pot olorar aquesta barreja de sangria i crema solar tan característic de les zones turístiques, i segur que en els seus records encara pot veure una faena de muleta.

2 comentarios en “Un secret a Eivissa

  1. Secrets com aquest a les Balears ni ha un parell . Pollença , Calvia , Cami del Rei , Montuiri , Llucmajor…. Hi ha places de toros mitg abandonades , reconvertides amb jardi etc..

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.