Homenatge a Luis María Gibert a Las Ventas

En honor al llegat de Luis María Gibert, el Foro Cultural 3 Taurinos 3, d’Almeria, ha organitzat un homenatge in memoriam que se celebrarà a la plaça de toros de Las Ventas.

Gibert, president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya entre 2009 i 2014, va ser l’impulsor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va aconseguir el 18 de novembre de 2018 blindar la tauromàquia a nivell estatal amb la declaració del toreig com a Patrimoni Cultural Immaterial. A més de ser president de la Federació, Gibert va ser director durant 25 anys del programa “Los Toros” de Radio L’Hospitalet, que va deixar d’emetre’s arran de la prohibició dels toros a Catalunya. En paral·lel, organitzava “La Feria de Otoño” a la casa de Madrid a Barcelona, un cicle de tertulies taurines amb convidats de primer nivell. Malauradament, el 24 de juny de 2014, va morir a causa d’un càncer sense poder veure com el Tribunal Consitucional anulava la prohibició dels toros a Catalunya.

L’homenatge a Luis María Gibert, una de les persones més importants pel que respecta a la defensa de la tauromàquia i de les llibertats a Espanya, tindrà lloc en plena fira de San Isidro, el proper 24 de maig a les 12:30h a la Sala Antonio Bienvenida de la plaça de Las Ventas (Madrid).