La Federació, molt esperançada amb la bona acollida de la ILP

(EUROPA PRESS). El president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, Luis María Gibert, ha assegurat que la resposta a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) iniciada a nivell nacional pel col·lectiu a favor de les corrides dels toros “ha estat extraordinària“, assegurant que actualment “hi ha 930 fedataris amb un compromís potencial de 560.000 firmes“, a falta de sis dies per començar a recollir adhesions.

Gibert, que ha participat aquest dimecres a la taula titulada ‘Toros i restricció de llibertats’ dins de les jornades jurídiques organitzades per l’Associació Professional de la Magistratura (APM) i la càtedra de Dret Processal de la Universitat de Màlaga (UMA) ha assegurat que la Federacióestà lluitant” i ha considerat que el Parlament ha comès “una injustícia” en aquest sentit.

Només l’esclau sap el que és la privació de llibertat i nosaltres ara som esclaus, perquè hem sabut en les nostres carns el que és no ser lliures“, ha apuntat, i ha dit que tots els espanyols tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions. “Però jo no puc anar amb els meus fills als toros“, ha lamentat.

Ha considerat que Espanya “ha de presentar un milió i mig” de firmes en aquesta iniciativa legislativa, tot i que “amb 500.000 hi ha prou perquè hi ha el perill que la temporada vinent no puguem tenir toros a Catalunya“, ha dit.

2 comentarios en “La Federació, molt esperançada amb la bona acollida de la ILP

  1. Antes de engañarnos una vez más,me podría explicar alguien qué base legal hay para que la declaración de bien interés cultural tenga efectos retroactivos así como la eficacia de invadir una competencia autonómica, aprobada legalmente por el Pralamento catalán. Me parece, salvo que demuestren lo contrario, que la declaración de bien de interés cultural por el Parlamento español no tendrá ningún efecto sobre la decisión del parlamento catalán. Lo digo antes que nadie se lleve a engaño.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.