…Y una ILP nos los devolverá

L’entrega dels XVII Premis “Pere Balañá Espinós”, va ser tot un èxit. Mes de 300 persones es van reunir a La Barca del Salamanca. L’acte organitzat per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, va servir també perquè el president D. Luis Maria Gibert  anunciés públicament que la ILP taurina ha estat acceptada a tràmit. Per tant en pocs dies es podrà començar la recollida de signatures.

A més, Luis Maria va presentar al grup de treball que està contactant amb federacions, penyes i aficionats de tota Espanya que també donaran suport a la ILP, com a fedataris, i segons els primers sondejos, s’estimen que de moment es podrien aconseguir unes 200.000 firmes. Es un començament excepcionalment esperançador, ja que per a que els toros es declarin com a Bé d’Interès Cultural.

Els premiats de la gala van ser el prestigiós actor i director teatral Josep María Pou, la compositora Elvira Checa, Radio L’Hospitalet, la editorial Bellaterra, l’Escola Taurina de Catalunya i el Centre Francés de Tauromàquia de Nimes, la Peña Taurina Angel Leria de Zarzacapilla, el Museu Industrial del Ter i el programa radiofònic “El Rincón del Cante” de radio Manlleu.

A més, l’afició de Catalunya també va ser premiada amb dos premis. Un que va representar als aficionats que van portar a collibè als toreros Morante de la Puebla i Serafin Marin des de la plaça fins a l’hotel  durant la passada Feria de la Mercè, premi que va recollir l’exbanderiller català Juan España. L’altre premi per a l’afició va ser per a la UTYAC, l’associació que pretén agermanar i unir a tots els aficionats catalans, Paco Piriz, el seu president va recollir el premi.

Raúl Felices, va recollir també el seu premi per la seva publicació “Catalunya Taurina”, molt content, després que es presentés la seva obra com la més complerta sobre els toros a Catalunya.

David Dorado, director de la nostra web vadebraus.com, va recollir el premi a la Difusión Taurina. Va aprofitar per a recolzar incondicionalment la ILP que es presentava i per felicitar a tots als col·laboradors (Paco, Raúl, Robert, Santi i Faricle)  perquè hem demostrat que es possible parlar de toros en català.

Finalment, Serafin Marin, va recollir la prestigiosa Orella de Marbre, que va agrair a tota l’afició catalana l’empeny rebut durant aquest any tan complicat. A més es va mostrar molt esperançador amb la ILP taurina, acabant el seu discurs amb unes paraules molt significatives “Una ILP nos los quitó y una ILP nos los devolverá”.

Fotografia: Faricle

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.