Enrique Guillén triomfa a Xmatkuil i apoderarà a Vicente Soler

El català Enrique Guillén ha estat noticia en aquests darrers dies. D’una banda, la seva fugaç reaparició per un dia a Mèxic. I d’altra, l’apoderament del torero Vicente Soler.

El passat dimarts, dia 15 de novembre, a la localitat de Xmatkuil (que pertany a l’estat de Mèrida), Guillén va torejar amb éxit un festival. Els animals que es van lidiar van ser de la ramaderia mexicana de Santa María. L’ara banderiller li va tallar les dues orelles al seu oponent. La resta del cartell es componia pels matadors de toros Michel Lagravere (dues orelles), Adrián Flores (dues orelles) i Manolo Martínez (una orella). El festival el va tancar l’aficionat José Ponce, que també va aconseguir les dues orelles.

Aquesta mateixa setmana, s’ha fet públic l’apoderament abans citat. El torero de Burriana (Castelló), Vicente Soler, serà apoderat per Guillén i pel ramader aragonès Iván López, que també es fan càrrec de la carrera del noveller francès Maxime Solera. Soler va pendre l’alternativa el passat mes de març a Castelló de mans de Juan José Padilla i amb Paquirri de testimoni, davant toros de Hermanos García Jiménez.

El propi Soler ha declarat, respecte al nou tàndem que estarà al seu costat en les tasques d’apoderament, que necessitava “un canvi així en la meva carrera. Estic molt il·lusionat perquè són gent jove, amb ganes de treballar i lluitar per mi. Veig que han posat el màxim interès i això em motiva molt”.

El jove castellonenc està il·lusionat en poder torejar “en algunes fires de França, un país que tant m’ha donat de noveller, així com a Castelló, ja que vaig ser l’únic matador en tallar-li les dues orelles a un toro a la passada Fira de la Magdalena”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.