Guadalmena: enhorabona i. .. gràcies!!!

Monumental de Muro (Mallorca). Dissabte 23 de juliol del 2011. Possiblement un quart d´entrada. Quatre jònecs de Guadalmena excel.lents de presentació i joc. Al 3r se li va premiar amb una merescuda volta a la plaça. El cinquè, el barret, d’Antonio García Mercant, va ser torejat per Jesús López amb motiu d’haver-se alçat en el triomfador de la tarda.

Iván Pérez, de grana i or (orella). Francisco Montiel, blau cel i or (orella). Jesús López, blau cel i or (dues orelles i palmes en l’esmentat barret). Antonio Puerta, grana i or (ovació).

La banda de música va brillar per la seva absència … en fi …!!! No farem comentari al respecte, que si no…….
Certament i sent honest, fins i tot es preveia una mica menys de públic per a l’esdeveniment organitzat per Antonio Guerrero Franco. Els toros de Guadalmena, podríem dir que, han estat exemplars, gairebé … amb els que somia qualsevol torero. Destacats en la presentació, Notable de comportament i joc i… acceptables de forces, però clar … cal destacar i tenir en compte que algun vedell va rebre fins a tres cops de pica, sí… tres. I és que algun va treure a la llum una mica de raça i. .. aixó, als toreros, de vegades, fins molesta.

Iván Pérez va caminar polit i voluntariós construint una feina seriosa, mesurada i amb algun passi de bona factura. Potser s’esperava una mica més de ànsies de triomf pròpies d’un noveller, però bé, d’això van pecar els quatre. Va matar bé i va tallar una orella.

Francisco Montiel va llancejar al segon, el més seriós de pitons, sense arribar a ajustar-se. Dues voltes de campana minvar les facultats del vedell que, a més, va rebre dos cops de pica, l’últim innecessari. Bon trasteig amb la franel encara que amb alts i baixos. Estocada alguna cosa contrària i. .. orella.

Jesús López “es va topar” amb el millor vedell de la tarda que va entrar, fins en tres ocasions, a les muntures del picador. ¿És necessari apuntar que injustos? A més no va rebre bona lidia per part dels subalterns.
Va elaborar una feina composta per tandes llargues, sí, però … de passades i cops de muleta alguna cosa desenganxats. Adorns de genolls i estocada una mica contrària van donar pas a dos demanats apèndixs. Volta a la plaça al vedell. Merescuda, per cert.

A Antonio Puerta li va percebre una mica més d’ofici. El vedell tocat en sort, el de més pes de la tarda, va ser potser, el que va desenvolupar una mica més de sentit en l’últim terç. Bona tasca basada en la mà dreta ja que l’animal va desenvolupar una mica més de sentit per l’esquerre. Sincerament va matar mal i rematada en diverses ocasions. Ovació.

El barret, previst per al triomfador de la correguda de jònecs, Jesús López, va baixar bastant en la presentació a més de presentar difilcutades en el joc i comportament, però això sí …, sense menjar-se ningú. López va caminar una mica desconfiat, sento destacar-ho, sense arribar a confiar ni acoblar amb el seu enemic. Matà ràpid, que no bé. Palmes.

En definitiva, la jonegada de Guadalmena … un exemple a seguir. Gràcies!!!

4 comentarios en “Guadalmena: enhorabona i. .. gràcies!!!

  1. pienso que no debería criticarse a un novillero dado que es el que paga el festejo. todos sabemos como funciona esto de las novilladas y el famoso sistema del 33 por ciento. Los novilleros o sus “ponedores”, o en algún caso mal llamado “apoderado”, financian la corrida y deben asumir todos los gastos… así que creo debemos respetar un poco más a quién pone dinero de su bolsillo para poder torear. gracias

  2. Buenas noches:
    Creo que murero_taurino tiene toda la razón, el año pasado en una novillada que se lidió en Muro Jesús López se quejaba que la novillada estaba en puntas, que no se había afeitado, la semana pasada cuando vió los novillos en los corrales se le transformó la cara,solo soplaba por el trapio, en el sorteo intenta cambiar el suyo que le había tocado en suerte por el sobrero, Jesús no sirves para esto no pierdas el tiempo ya es hora que te pongas a trabajar y no hagas el vago en la vida haciendo creer a los aficionados que seras figura y solo piensas en el fraude y como engañar a los aficionados gente como tu en el toreo para que queremos antis, ya nos basta gente de tu calaña

  3. Me parece muy fuerte que Jesus Lopez intente convencer a la guardia civil para cambiar su novillo por el sobrero después del sorteo. este chaval siempre piensa Mas en cosas como estas y mirando de enganar al publico y no en lo que hara en la plaza creo que nos haría un favor dejando los toros

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.