El tràmit del final de juliol

Diumenge, 24 de juliol del 2011. Plaça de toros Monumental. Menys de mitja entrada. Cinc toros de Torrehandilla i un (6è) de Torreherberos, justos i desiguals de presentació. Destacar el tercer i el cinquè. El primer, mans i de joc interessant.

Manuel Jesús “El Cid“, de blanc i or (salutacions després de petició i palmes), David Fandila “El Fandi“, de negre i or (silenci i orella) i Miguel Ángel Perera, de blau rei i or (orella i orella després d’avís).

Perera va sortir a collibè per la Porta Gran. El banderiller David Saugar “Pirri” va ser atès a la infermeria d’una forta contusió a la cara interna del genoll dret, de pronòstic lleu. Els tres destres van saludar una ovació després del passeig.

La correguda va ser breu. Dues hores van ser suficients per liquidar el mes de juliol a la Monumental, per acabar de pujar i baixar l’escala de contrastos, el mes de l’artilleria pesada, que va deixar per al final les bales amb menys soroll. Una espècie de fogueig que no va impedir que es tornés a obrir la porta gran.

Molt desigual la correguda amb els dos ferros de la casa. Des del millor fet primer i el bonic sabonós que va fer tercer, es van passar a altres més lletjos i sense rematar com el cinquè i el sisè. En aquest pujar i baixar de la tarda, El Cid no va tenir, ni de lluny, la seva tarda. El primer, mans i mal bregat, va arribar al darrer terç amb el poder i la casta del mans, amb interès i transmissió. Però el de Salteras no hi era. Molt mogut, no va arribar a dominar l’animal. Sense ser fàcil, el sevillà s’ho va passar desconfiat, enlairat i sempre al fil del pitó. El quart va tenir viatges curts, més encara pel pitó esquerre. Tampoc va encertar El Cid amb la poció exacta per a una brega més lluïda, sense trobar la solució per tant moviment de peus. El millor va ser l’ús de l’espasa en els dos del seu lot. Mala tarda del sevillà. Per oblidar.

Un altre moviment, diferent, és el que va presentar El Fandi. Que ràpid ho va fer tot. Si exceptuem alguns naturals al cinquè, el millor toro de la tarda, la resta ho va fer a preu fet. Per cobrar una prima. Com en una cadena de producció. Aclarim que els naturals no van ser més de quatre. I clar, el toreig és poc a poc, diuen. Els seus ja clàssics terços de banderilles, ràpids també, van entusiasmar menys perquè menys quadrats a la cara van ser. Tot i això, ràpid li van donar també l’orella després de mitja estocada. Davant el segon, va intentar allargar les seves curtes envestides, desistint quan a la velocitat dels seus trallazos ja ni l’animal responia.

De carreres i desconfiances s’entén menys Miguel Ángel Perera. Va tallar una orella a cada un del seu lot. Al sabonós tercer ho va rebre amb veròniques temperades a peus junts. Noble i amb les forces justes, va respondre molt millor a la suavitat, a portar-lo cosit i sense estrebades. L’extremeny ho va aconseguir en un parell de tandes, una amb cada mà, i el toro va mostrar la seva bona condició. A la faena li va poder sobrar encimismo, però el públic el va premiar amb una orella després d’una bona estocada. El sisè va ser informal en les seves envestides. Es va poder veure, al final de la faena, al Perera que es maneja amb soltesa entre els pitons, agafant el toro per l’esquena en diverses ocasions. Abans li havia passat per dos pitons, destacant una lligada tanda amb la dreta. Una estocada baixa va posar a les seves mans una altra orella i porta gran. Menor, però porta gran és.

S’ha acabat juliol. No hi ha bous l’últim dia del mes. El 31 de juliol sense toros. Coses que passen. No hi ha bales. Demanades per a l’agost. Quines coses passen!

Foto: Faricle.

2 comentarios en “El tràmit del final de juliol

  1. He tractat de veure el video de la correguda de diumenge passat que hi ha penjat a la web de burladero i no he tingut ous a veure’l sencer. Òstia, quins tres i quins toros. Això és una angoixa vergonyosa i cada diumenge que passa Barcelona i la seva plaça fa més el ridícul.

  2. Cuatro toros cuatro con posibilidades de triunfo. El Cid no se quedo quieto ni una vez, que me hubiera gustado ver a ese primer toro con un torero con hambre. Vallase señor Manuel Jesus, antes que lo echen. Y que conste que es un torero que respeto muchisimo y en otro tiempo que ha encantao. Pero ahora ni esta ni se le espera. Lo del Fandi que vamos a decir mas de lo mismo pero aun mas rapido, aun creo que no se ha asentado la polvadereda que levanto. Lastima de quinto toro que no lo quiso torear y eso que lo vio en una tanda por el piton izquierdo pero penso que para que, si no hace falta mas para torear 100 tardes cada año. que pena. Y Perera para mi se le fue su primer toro que tenia mucha calidad y no lo templo ni una vez, bueno si en dos muletazos con la mano derecha fue capaz de cogerle el ritmo al toro. Eso si el estoconazo de libro. En el segundo, en el toreo fundamental soso como siempre y en su clasico arrimon final pues, no es el Perera de antes. Tarde para olvidar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.