Herradero a “El Onsareño” a Mallorca

Dies enrere es va celebrar a “El Onsareño” el primer herradero de la història d’aquesta ramaderia. Una ramaderia inscrita actualment a l’Associació de ramaders d’animals de lídia i que neix després d’anys d’esforços i sacrificis per part del seu propietari Àngel Galdón i que regenta el fill d’aquest, Sergio Galdón.

La ramaderia, que es troba als afores de la ciutat de Palma (Mallorca), adquireix el nom de “El Onsareño” a causa del gentilici de la localitat de Onsares, situada a la província de Jaén, i d’on és natal el seu propietari.

Va ser constituïda amb animals de procedència “El Quinquillero” (Albacete) sent més tard ampliada amb vaques i semental de Miguelín (Jerez de la Frontera). Eliminades totes les caps de bestiar anteriors actualment la ramaderia es compon de vaques i semental indultat encast Juan Pedro Domecq. La ramaderia ha estat recentment refrescada amb utreras i eralas procedència Toros de Orive (mateix encast).

Fins gairebé cinc hores es van prolongar les tasques d’aquest herradero on set mascles i sis femelles van ser també marcats amb el senyal orejisana en ambdues orelles. La divisa és groc, vermell i groc.

Sota la supervisió de tots dos propietaris van ser Jesús de Gracia, Federico Gómez, Gabriel Nadal, Lorenzo Riera i el joneguer Frco.Gabriel Pericás, entre d’altres, els que van exercir les tasques de ferramenta.

A les fotos Ángel Galdón supervisant la ferramenta i Sergio Galdón al costat del ferro.
Des d’aquí agraïm la invitació a aquest esdeveniment i desitgem a aquesta família i bona gent tota la sort del món.


Un comentario en “Herradero a “El Onsareño” a Mallorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.