La 4a conferència de la Federació, a càrrec d’Aitana March

Aquest matí s’ha celebrat la 4a Conferència del cicle anual de la Federació. En aquesta ocasió, davant d’una sala abarrotada d’aficionats, Aitana March, estudiant i aficionada, ha dissertat sobre El toreo y la mujer. A més, Paco March, pare de la jove ponent, ha presentat a la seu de la Federació el seu llibre Crónicas de un adiós. O no, editat el passat mes de novembre.

Aitana, aficionada confessa de 18 anys que “ha pogut anar a la Monumental entre prohibició i prohibició” ha fet un exhaustiu, interessant i personal repàs del paper jugat per la dona en la festa dels toros. Des prohibicions dictatorials que impedien la seva intervenció en espectacles taurins fins al moment més actual, amb noms com Cristina Sánchez o la novellera actual Conchi Ríos. També ha esmentat diverses anècdotes, com la de La Reverte, “l’únic cas sense resoldre de transvestisme en el toreig“, ja que després de la llei que va prohibir el 1908 la seva actuació com a dona a la plaça, es va decidir a fer-ho com si d’un home es tractés. També ha sorprès el cas de la rellonadora Conchita Cintrón: “En plena dictadura franquista, va a arribar a ser detinguda una tarda a Jaén, després de ser advertida que no li passés pel cap tirar peu a terra. Conchita no va fer cas, va ser detinguda i la correguda va acabar sent suspesa “.

Per finalitzar, Aitana ha ressaltat, davant el delicat moment que viu la festa dels toros a Catalunya, que “homes i dones, junts vencerem. O no “.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.