La nova vida d’Alejandra Chacón

Avui farem una petita semblança a Alejandra Chacón Velázquez, nascuda a la localitat costanera de Mataró, el 5 de juny de 1980. Una tarda avorrida a casa, fent zàping, va descobrir el món dels toros. Era la Feria de San Isisdro madrilenya i des d’aquell mateix instant va decidir que volia ser torero.Va començar a agafar la capa y la muleta a la desapareguda plaça de toros de Lloret de Mar, sota els consells dels fervents aficionats Joaquín Collado i Paco Burgos, que havien creat una petita escola taurina per alguns joves aspirants del Maresme i de la comarca de La Selva.

Després d’aquell aprenentatge de toreig de saló va arribar una nova experiència, quan es va posar per primera vegada davant d’una vaqueta el 1997. Al poc temps, va participar durant l’hivern al borsí taurí al poble valencià de Sagunt i posteriorment va debutar en una novelledad sense picadors a la localitat conquense de Enguidanos, finalitzant la temporada amb quatre novellades.

En fundar l’Escola Taurina de Catalunya l’any 1999 no va trigar gaire a inscriure-hi i amb els altres alumnes anava a entrenar els jardins de la fundació Miró a la muntanya de Montjuïc. Va formar part integrant del cartell de la segona novellada de l’Escola, que va tenir lloc a la Monumental el 8 d’abril de 2001, tallant una orella a un novell de la ramaderia de Caridad Cobaleda, sumant durant aquesta temporada lluïdes actuacions en diverses places del Nord i Aragó. Ja havia fixat la seva residència a La Rioja per tal de de poder desenvolupar millor la seva activitat taurina quan va estar anunciada en una espectacle econòmic a la fira de San Fermín el 2002, amb gran record per a ella, ja que va aconseguir tallar les dues orelles al novell que li va tocar en sort.

S’iniciava la temporada 2003 quan va prendre la decisió d’abandonar el món del toro, que segons les seves paraules van ser: “després d’un període de lluita, de fracassos i de triomfs, però sobretot d’orgull personal, ja que el toreig m’ha enriquit molt i m´ha aportat grans satisfaccions que portaré amb mi tota la meva vida “.

En l’actualitat, l’Alejandra practica el Bodyfitness o fisioculturisme on va quedar el mes de juny del 2011 la primera classificada de Catalunya i tercera d’Europa en la categoria femenina (52 kg) i dedica tot el seu temps a la seva petita filla Ligeia.

L’Alejandra en el Campeonato de Europa de Físico-culturismo y Fitness UIBBN.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.