Matilla sí, Balañá no

Contundent i clar. Així es va mostrar Luis Maria Gibert, president de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya, en la seva conferència d’ahir que iniciava el cicle d’enguany proposat per la Federació. Conferència que a més era la que iniciava el cicle.

La conferència titulada La Soberania Popular salvarà la fiesta de los toros en España, va ser molt ben rebuda per l’afició barcelonesa, que va omplir de bot en bot la sala d’actes de la Federació, cal destacar també la presència d’aficionats vinguts de ciutats més llunyanes de Barcelona, com Tarragona o Manlleu. Luis Maria Gibert, va volgué dedicar l’acte al seu amic Fernando del Arco, pel suport rebut durant el darrer any, en que Gibert ha hagut de superar uns problemes de salut.

En la seva dissertació, Luis Maria va ser clar, contundent i concís en quant als professionals taurins, tant toreros, ramaders i empresaris que en aquests moments estan i no estan recolzant la ILP. La declaració mes clarificadora va ser quan Luis Maria Gibert, contestant a una pregunta, va afirmar que l’empresari de la plaça de toros de Barcelona Toño Matilla sí que havia recolzat la ILP, fins i tot finançant-la econòmicament , i que el propietari de la plaça, el Grup Balañá, no.  Segons Luis Maria Gibert, la Comissió Promotora de la ILP Taurina es va posar en contacte amb Pedro Balañá (fill), representant del Grup Balañá, i aquest va derivar la decisió de donar suport i co-finançar la ILP al Consell d’Administració del Grup Balañá, i en aquests moments (a dos mesos de que finalitzi la ILP) el Consell d’Administració encara no s’ha decidit.

Luis Maria Gibert va agrair l’esforç realitzat per cada un dels 3250 fedataris i també va lamentar-se  de la manca d’ajuts en moltes ocasions per part de tots els estaments taurins, aficionats i penyes incloses. Parlant de números, cal dir que la Comunitat Autònoma més solidària amb els toros a Catalunya ha estat la de Madrid, que ha aportat més de 130.000 signatures a la ILP.

A més, Gibert va avançar les ultimes accions per a que la ILP culmini amb èxit el seu objectiu. I també va anunciar la publicació d’un llibre, una vegada aconseguit amb èxit l’objectiu de la ILP, explicant la història de la mateixa, amb les seves anècdotes i problemes, personatges i participants de la ILP taurina.

D’altra banda, Luis Maria Gibert va analitzar la supressió del programa Los Toros, de Radio L’Hospitalet, que dirigia i presentava els diumenges a la nit, tot deixant una porta oberta a l’esperança per a que, malgrat les retallades, el programa retorni a la graella de la radio.

Un comentario en “Matilla sí, Balañá no

  1. Animo Gibert! Tanto esfuerzo por parte de todos los que se han implicado merece ser recompensado. Y después con el libro que se retrate a quien merece.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.