Mor el matador català Enrique Patón

A l’edat de 77 anys ha mort a Barcelona el matador de toros Enrique Patón, referent de la tauromàquia catalana durant la dècada dels setanta, a causa d’una llarga malaltia.

Enrique Patón Balsera va néixer el 18 d’abril de 1943 a Figueres, on precisament va debutar en públic el 6 d’octubre de 1956. El debut amb picadors va arribar el 13 de juny de 1965 a Sant Feliu de Guíxols i durant aquests anys va deixar bones tardes a Barcelona i Madrid, d’on va aconseguir sortir per la porta gran. Va prendre l’alternativa el 3 de setembre de 1967 a la Monumental de Barcelona en un cartell de figures. Chamaco li va cedir el toro Romajito, de Manuel Arranz, Paquirri va actuar com a testimoni i Álvaro Domecq va obrir la tarda a cavall. La crònica de Julio Ichaso a La Vanguardia deia el següent:

 

 

La seva etapa com a matador es va centrar en places catalanes com les de Figueres, Tarragona, Sant Feliu o Lloret, a més de la de Barcelona. El 19 d’octubre de 1975 va patir la cornada més greu de la seva carrera, fins i tot es va patir per la seva vida:

 

Deu anys més tard, va posar fir a la seva trajectòria com a matador a la Monumental amb Bernadó i Dámaso González com a companys de cartell. Un cop retirat, va seguir vinculat en tasques empresarials, gestionant les places de Castelló i Valencia, juntament amb Simón Casas; Zaragoza amb Villar Mir i Vinaròs amb Roberto Espinosa. En funcions d’apoderament, va dirigir les carreres de toreros com Emilio Muñoz, Dámaso Gonzalez, Manuel Montoliú o Matías Tejela.

Des de VaDeBraus transmitim el nostre condol a la família i amics. Descansi en pau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.