Neix la Federació de Penyes i Aficionats Taurins d’Amposta

Els taurins d’Amposta s’han unit per crear una Federació de Penyes i Aficionats Taurins per defensar les festes amb bous i contrarestar els arguments de col·lectius animalistes que pretenen acabar amb els correbous.

En un comunicat informen que “ja estem cansats d’arguments falsos i demagogs que tenen com a únic fi la imposició i el prohibir per prohibir”. També asseguren que “ja no admetem cap falsa defensa més dels animals”. Durant aquest 2019 duran a terme una sèrie d’activitats de defensa i promoció de la festa entre les quals hi trobem concursos, exposicions i conferències, que detallaran més endavant.

La nova Federació la formen unes 2000 persones repartides majoritàriament en les següents 13 associacions i penyes: Associació Cultural Taurina l’Afició, Penya l’Esquella, Associació Cultural Bous per la Festa, Associació Cultural El Cerril d’Amposta, Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta, Associació Cultural Taurina Emboladors d’Amposta, Joves Emboladors d’Amposta, Associació Cultural Taurina Demà Més, Penya Capllaç, Penya La Cleka, Penya La Colleta, els Voluntaris Ajudem els Bous de l’Illa i la Comissió de Bous d’Amposta.

Des de la Federació volen deixar clar el seu caràcter transversal independentment de l’ideologia de cada aficionat. A més, centraran esforços en la joventut per aconseguir que la capital del Montisà sigui exemple de gestió i organització d’espectacles taurins.

Foto: Kike Carbajal

Sigueme en Twitter Twitter: @Gerard_Mas14

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.