La presentació de Céret a Barcelona omple les expectatives

La presentació de la Fira de Céret del passat divendres va reunir a un bon nombre d’aficionats que van omplir la seu de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC). Imatges, preguntes i explicacions van cumplir les expectatives creades per la presència dels membres de l’ADAC.

Jean Fernández y Françoise Garrigues van representar a l’associació ceretana. L’acte va estar presentat pel vicepresident de la FETC, Paco Píriz, i va comptar amb l’aficionat Joan Adell. A la presentació es van poder veure les imatges dels animals que seran lidiats els pròxims 16 i 17 de juliol a la plaça de Céret (Vídeos dels toros per a Céret). Abans, Adell va fer una introducció al cartells d’enguany, en la que va destacar “la tornada al format més original” (dues corrides de toros i una novellada), la inclusió de ramaderies de menys renombre que les anunciades anys enrere o “la il.lussió creada als aficionats per poder tornar a veure els animals de Saltillo o Vinhas“.

IMG_20160703_131059Al torn de preguntes, tant Fernández com Garrigues van explicar algunes curiositats. Com s´havia pogut llegir a l’entrevista publicada fa uns dies a aquest portal (La ADAC de Céret. Mucho más que dos días de TOROS), Garrigues va precisar el control del muntatge de les puyes que s’utilitzen a Céret. Ajudat per una puya, va mostrar les tres cares que té, la posició en la qual ha d’estar muntada respecte al pal i els efectes tan negatius que comporta posar la cara plana cap avall: “Es antireglamentària aquesta pràctica. Alguns diuen que ni beneficia ni perjudica, però quan és un una pràctica habitual muntar-la al revés, per alguna cosa serà”.

Van justificar la inclusió del maletilla Sebastián Castillo, tot i reconèixer la poca informació que d’ell tenen, però “s’han deixat portar pel romanticisme d’un noveller fet per les capeas”. La polèmica amb l’origen de la ramaderia d’Aurelio Hernando també va tenir lloc a la presentació. Des de l’ADAC insiteixen en creure la paraula del ramader, així com la intoxicació provocada per altres ramaders que intenten tenir l’exclusivitat de l’encast Veragua.

L’acte de presentació va ser tancat per Píriz, amb l’agraïment al treball de l’ADAC per “crear i continuar conservant l’oasis del territori toro”. Tambè va agrair la inclusió al cartell del noveller català Abel Robles, “encara que, com a català, si haguessin estat més els toreros catalanas anunciats molt millor, però s’han d’entendre i respectar totes les postures”.

Durant l’acte, també es van visionar les imatges d’una petita entrevista feta pel propi Adell a Aurelio Hernando. El ramader parla de diferents qüestions, que van des de la pròpia corrida ressenyada per lidiar-se el 16 de juliol a la Catalunya Nord a la menció de l’afició catalana. Aquí podeu veure les imatges:


http://www.dailymotion.com/video/x4jf974_aurelio-hernando-los-toros-de-veragua-en-ceret_creation

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.