Tornen els toros a TV3

La tauromaquia tornarà a estar present a la televisió pública de Catalunya. Aquesta nit “El documental” del 33 reemet “Amuertemorir”, un documental centrat en la colla d’emboladors d’Amposta.

“Amuertemorir”, que pren el nom del seu crit de guerra, és un retrat d’aquesta colla, coneguda en el circuit taurí espanyol per batre en nombroses ocasions el rècord nacional amb menys de quatre segons. El rodatge del documental es va efectuar entre el març del 2008 i el setembre del 2010 i mostra les seves actuacions en diversos concursos d’emboladors, on van viure èxits i fracassos.

El director ampostí Santi Valldepérez ja havia tractat el tema del fenomen taurí a “Escenes de bous al delta de l’Ebre” (2006), coproduït per Paral·lel 40 i Televisió de Catalunya, i emès pel programa “Taller.doc”. Juntament amb el director de fotografia, el tortosí Guillermo Barberà, ha vertebrat un documental d’estil marcadament observacional que segueix el curs de les vides dels protagonistes concurs rere concurs paral·lelament amb la feina, les aficions o la família, amb el sempre present teló de fons dels preciosos paisatges del delta de l’Ebre. En la confecció de la banda sonora hi han participat diferents professionals i formacions: els grups del delta de l’Ebre “Xeic!” i “Junior’s”, els compositors Gastón Isola, Tomàs Simon i el colombià Rubén Darío Salcedo, amb una cançó dedicada als Emboladors d’Amposta.

“Amuertemorir”, una producció de Filmsnòmades en coproducció amb Televisió de Catalunya, es podrà veure aquesta nit a les 22:40h al Canal 33. També es pot fer entrant al següent enllaç: Vuere Amuertemorir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.