Un torniquet, si us plau

Cadascú té les seves raons per al que sigui. Per parlar, per callar, per actuar o per aturar-se. Són (som) molts els que, per exemple, abans i després dels toros, ens reunim al voltant de la barra d’un bar i ens cabrejem com micos, intentant solucionar això del moviment nacional català antitaurí. Solucions traiem un munt i de ràpida aplicació, però clar, s’acaba el gintònic … i cap a casa.

Al cap i a la fi, puc assegurar que la majoria que estem revoltats amb això de la ILP, l’endemà ens aixequem i ens anem a treballar (els afortunats, és clar). El meu treball ho tracto de conservar i de moment, no m’ho han prohibit. Em quedo quiet. Els toreros també es queden quiets. Això és més greu. Després del 28 de juliol, el món taurí es va horroritzar per això del Parlament … va durar tres dies. El que va trigar la ministra de Cultura a dir-los que al setembre parlarien. Parlar? Torno a repetir, parlar és suficient? Doncs ells, els antis, cavalquen cap a Navarra, Mallorca, Galícia, ja estan amb la seva ILP a Madrid i el 2012 volen estar a Andalusia. I els taurins, que s´ho estan portant cru, demanen parlar.

Parlar diuen que ho estan fent en privat les figures com El Juli, Manzanares o Perera. En privat es van reunir amb Pío García-Escudero, del PP que vol salvar la Festa. En privat també, van portar les negociacions la Plataforma, la Federació taurina catalana i David Pérez, deixant de banda a la major part de l’afició. Sortir bé, doncs no va sortir. Perquè sortir, a la palestra, després del 28-J, res. Només la Federació ha sortit per defensar el socialista Pérez després d’un article de Paco March. També el seu president Gisbert havia sortit tres dies abans de la votació per atacar directament a aquest portal, sense anomenar-lo en clar menyspreu, acusant-nos de provocar una manifestació que afortunadament va ser un fracàs, segons el president. De fracassos sap bé del que parla i massa línies perdo a parlar d’algú que no sé a qui cony representa. Sinó, que pregunti el sentir de l’afició. Potser, hauria estat millor que continuessien en privat.

Més privat encara és el sentiment de la propietària de la plaça. La família Balañá encara no ha dit res més que el que va dir fa tres setmanes: ja parlarem de tot el que anem a trincar. Programes de ràdio nacionals o locals encara no els han trucat per preguntar que volen fer amb la Monumental. Abans de resoldre més problemes, que parlin clar, que diguin si van a lluitar, si la tenen venuda o si es compta amb ella per a la batalla final. El que sigui. Però que li posin en el compromís de parlar, en lloc d’omplir-se la boca a base de mentir, com fa el poderós Molés, per dir que ha fet tot el possible per Barcelona (a menysprear, per exemple, tot el que envolta Barcelona i José Tomás? A això, entre altres coses?). Que ho diguin i sapiguem per on van els trets. I si no vol parlar, que també ho diguin.

A Catalunya, el sector taurí en contra del moviment nacional català, no estem disposats a baixar els braços. Però necessitem la reacció del toreig JA. Una reacció que impliqui clarament a la prohibició de l’1 de gener de 2012. Una acció per la Barcelona taurina, una acció que no passi de llarg per aquesta plaça i s´enfoqui únicament en blindar la Festa a la resta d’Espanya. Si no estan disposats a partir-se el pit per nosaltres perquè creuen que no val la pena, perquè l’empresa no està disposada a res o pel que sigui, que parlin alt i clar.

Els aficionats exigim que parlin ràpid i en públic. La ferida segueix sagnant. Anem a tapar-la.

5 comentarios en “Un torniquet, si us plau

 1. enviar quejas al defensor del pueblo de españa, yo escribí exigiendo mis derechos y por lo menos me han contestado, hay que seguir en la lucha, pero o tienen muy seguro y alguien presenta una querella al constitucional, o aquí no se mueve nadie
  taurino hasta la muerte

 2. creo que entre todos tenemos que reflexonar y ser un poco mas contundente en nuestras decisiones. Y voy hablar muy claro y contundente con el deseo de no molestar a nadie con mis palabras. No pretendamos que los de fuera vengan a solucionar nuestro problema lo tenemos que hacer nosotros y ya es el momento de hacerlo sin tituveos yo he comentado una idea con algunos profesionales de la condal y me dicen que estoy loco pero si quizas tuviera el apoyo de éstos envez de ese comentario esta idea la llevaria a cavo con todas sus consecuencias y tengo mujer y dos hijos y ya ni siquiera vivo en barna pero estaria dispuesto a ponerme en huelga de hambre asta que lo solucionen. si de locos ¿tambien estaba loca la activista marroqui en el aeropuerto de las canarias? soluciondo.
  ¿tambien estaba loco el sr. fariñas un cubano que a liberado a presos politicos?solucionado hasta los asesinos solucionan sus cosas recordais a de Juana chaos otro loco pero en la calle. solucionado

 3. Necesitem la unió que la Federació ha desfet. Necesitem saber perque tan de silenci, esperem que torni el President i que dimiteixi o que mostri l’As de la maniga.

 4. Estic totalment d’acord amb tu Paco, no s’han fet les coses bé.
  Amb l’immobilisme de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya no es pot anar en lloc, un mes i mig abans de la votació del 28 de juliol per Radio l’Hospitalet a través del programa de toros que emet els diumenges va fer una convocatòria perquè anèssim a la Federació a parlar del tema, el dia aquest hi havia a la taula el Josep MªGibert i Luís Corrales de la Plataforma, i varies persones de les que estavem allí entre ells varios membres de la Penya Taurina Manlleuenca vam proposar de manifesar-nos el Josep MªGibert va començar a dir “nada de manifestaciones que no cuenten con la Federación para ningún tipo de manifestaciones, dons jo i segur que molts d’altres ens varem preguntar on podem anar amb aquesta gent? i la meva resposta és : en lloc, encara contaven amb els diputats de CIU que segons ells estaven indecisos i per tant podrien votar a favor nostre : “il.lussos”.
  Al Luís Corrales de la Plataforma el coneixo personalment donat que també és President de la Penya Taurina de José Tomàs a Barcelona i jo sóc socia de l’esmentada penya, puc dir d’ell que és un home molt treballador que crec que ha lluitat molt, però no és menys cert que penso que ha estat molt sol en aquesta lluita a més es van començar a fer coses quan els altres els anti estaven ja molt avançats i nosaltres encara no estavem organitzats.

  Això és el que cal organitzar-se força i fer-ho molt bé, com més gent siguem molt millor, mitjançant una web com la teva es poden fer moltes coses i s’han de fer, “manifestar-nos” demanar a la gent de les terres de l’ebre que el diumenge desprès de la prohibició varen estar amb nosaltres a la Monumental que s’impliquin que es manifestin amb nosaltres, demanar a les penyes de tota Catalunya i del resto d’Espanya que ens donguin si us plau suport per anar tots plegats a manifestar-nos, els polítics el que han de veure és que encar que ens han ferit no estem morts, ens expresarem farem soroll, el dia de la DIADA DE CATALUNYA HEM D’ANAR AMB PANCARTES A RECLAMAR AMB CATALÀ LA NOSTRA LLIBERTAT PER ANAR ALS TOROS, i fer tot allò que calgui seguir parlant amb polítics del PP, CIUTADANS, SOCIALISTES i perquè no amb CIU. Les lleis per sort no són inamovibles i es poden canviar la moratoria de l’any 2012, es pot allargar i qui sap el que pot passar.

  Desitjo que aquesta web segueixe sempre més enllà del que pugui passar amb la plaça Monumental o amb la prohibició “HEM DE SEGUIR LLUITANT” però ho hem de fer amb força, il.lusió, sense renunciar a res.

 5. Como coño queréis que sean solidarios con nosotros los toreros y taurinos de fuera de Barcelona, si en su momento cuando la solución a la prohibición era posible, esta tropa de ineptos y oportunistas no contaron con ellos y ahora que podrían hacerlo la empresa de la plaza no se manifiesta positivamente a favor de la continuidad, pero seamos positivos y hablemos de posibles soluciones que las hay.
  . 1º que el PP recurrir al Tribunal Supremo para derogar la prohibición antes del 28 de agosto, porque de lo contrario estaríamos fuera de plazo y no sería posible recurrir.
  2º Si se consigue derogar la prohibición y hay posibilidades, en primer lugar se tendría que ubicar todas las actividades taurinas en el Ministerio de Cultura.
  3º Suprimir la actual Federación y Plataforma con su actuales juntas directivas.
  4º Crear una nueva institución de actividades Taurinas en la que este representadas todas la actividades taurinas en Catalunya, con personas competentes y capaces.
  4º Lla más difícil pero no menos necesaria, negociar con la propiedad de la Plaza de Toros Monumental de Barcelona, para que permitan que se hagan cargo de la misma una de las empresas que hasta ahora se han ofrecido a gestionarla.
  José Gutiérrez

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.