La plaça de toros de Tarragona, també mutilada

La plaça de toros de Tarragona està acabada… de toros. Segons publica la Diputació de Tarragona, aquest pròxim cap de setmana el Tarraco Arena Plaça obrirà les seves portes perquè els ciutadans puguin comprovar la impressionant reforma que han realitzat al vell cós taurí.

Se li ha instal·lat una coberta metàl·lica que té una claraboia central mòbil de 40 metres de diàmetre. La façana ha estat conservada i rehabilitada, millorant els accessos amb la instal·lació d’un ascensor. Segurament una obra d’art lluny d’allotjar corrides de toros en un futur per diversos motius.

Un d’ells, potser el més important, és l’aprovada llei del dimecres passat, que si res no el remeia, posarà fi a les corrides de toros a Catalunya. De fet, les obres dels corrals i del quiròfan no s’han realitzat i no tenen intenció, segons sembla, en cap cas de realitzar-los. Respecte a aquestes obres, cal dir que ja fa uns mesos va saltar la notícia que no sabien que fer sobre aquests dos equipaments i que la Diputació estava esperant a veure el que passava amb l’ILP que es debatia en el Parlament.

No ho sabien… doncs resulta que el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i Tous, és de CiU i antitaurí declarat. Alguna cosa sabria de les intencions dels seus col·legues. A més, en un tríptic editat per la Diputació, parla dels esdeveniments que acollirà i no anomenen les corregudes de toros.

La plaça de bous de Tarragona, oblidada i maltractada també pel propi sector taurí, no tornarà a ser el que era, des que el 1883 Lagartijo i Paco Frascuelo toregessin toros de Félix Gómez per a la seva inauguració. Una altra mutilació més dels nostres governs. Un altre intent més d’ocultar el nostre passat i manipular el nostre futur cap al pensament únic. Un altre oblit més dels aficionats catalans, que també hem deixat a les mans de petits caudillos el futur d’una altra plaça emblemàtica com aquesta, que pertany a la Diputació des de 1949.

Com a consol taurí, la plaça està ara en perfecte estat i continuarà així, ja que des del 1993 està catalogada com Bé Cultural d’interès local. Els temps canvien i les llibertats tornen sempre

No canvia res la cosa: castellers per tardes de toros. Veure per creure…

Un comentario en “La plaça de toros de Tarragona, també mutilada

  1. Un gran aficionat, apassionat mes ben dit, dels bous em va dir un dia dins de la plaça “Que gran vasallo si tuviera un buen señor”…Quanta raó tenia. Magnífica plaça. Ens van enganyar quan van dir que farien obres i la tornarien a obrir. I ara el Sr. president de la Diputació que no vol ni anomenar el nom de plaça de bous. Aquesta és la Catalunya plural que volen??
    Lluitarem per tornar a veure bous a Tarragona

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.