L’APCTTE explica els fets d’Aldover

La temporada de correbous a les Terres de l’Ebre es va iniciar dissabte passat a la localitat tarragonina d’Aldover. Milers de persones van tornar a gaudir del bou al carrer, malgrat els desagradables incidents que també es van desenvolupar.

Un minúscul grup d’activistes sota la consigna de defensa dels animals va intentar alterar l’ordre previst dels actes organitzats per la Penya Lo Pou, amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi. L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE) ha publicat un comunicat en el qual asseguren que “les mentides dels antitaurins continuen aflorant com un degoteig constant“.


Expliquen que els animalistes “es van presentar a Aldover molt abans de començar l’acte i ja van començar la seva provocació, no solament gravant a l’animal, sinó també a la gent que hi era i, com ja és habitual en ells, provocant a la mateixa gent. Va ser un cop finalitzat l’acte del bou embolat, quan la provocació es va intensificar amb insults i calúmnies cap a la gent d’Aldover i es va començar a actuar fent un cordó de seguretat perquè abandonessin el lloc sense haver de lamentar cap causa major“.

La APCTTE finalitza amb l’agraïment al poble on es va obrir l’any de correbous “per haver fet les coses com cal, ja que ni se’ls va tocar, ni se’ls va llançar cap cadira (com ells afirmen) ni se’ls va fer res, com es pot comprovar en un vídeo que circula per les xarxes, on també se’ls pot veure gravant i fent fotografies a la gent que parlava amb ells de bones maneres. Donem les gràcies a aquesta gent per cantar Sí als bous! i demanar respecte durant els embolats. Els aficionats als toros hem donat un exemple clar, un cop més, de com ens hem de comportar davant la presència dels quals només tenen la intenció de fer mal a la Festa. Visca la nostra Festa, la nostra cultura i la nostra tradició! Sí als bous!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.