Centenars de persones es concentren a Cardona en defensa del corre de bou

Centenars de cardonins es van concentrar el passat dissabte a Cardona per mostrar el seu rebuig envers la proposta que insta al Govern de la Generalitat a prohibir els correbous a Catalunya.

Al voltant d’unes 800 persones van congregar-se a la plaça de la Fira, on es van poder veure diverses pancartes amb missatges com “Les tradicions no es toquen, Catalunya terra de bous“, “Prohibit prohibir” o “Visca els Bous”. Durant la concentració es va llegir un manifest elaborat conjuntament per les penyes i l’Ajuntament, en el que es va remarcar que a Cardona no hi ha maltractament animal i que es vetlla per la seguretat de l’animal i de les persones que hi participen de la festa.

Una seixantena de col·lectius de la vila han signat el manifest elaborat conjuntament per les penyes i l’Ajuntament, a favor de seguir mantenint aquesta tradició de 610 anys d’història. L’alcalde Ferran Estruch, va apuntar que si es prohibeixen els correbous, s’haurien de prohibir també altres festes on hi ha animals, com ara els Tres Tombs. Per altra banda, va anunciar que parlaran amb la resta de municipis on es celebren correbous per elaborar una estratègia comuna i evitar la prohibició.

Foto: Gemma Aleman

Un comentario en “Centenars de persones es concentren a Cardona en defensa del corre de bou

  1. Cardona ya perdio el correbou,cuando dejaron de lidiarse los novillos de muerte,de una co

    Cardona ya perdió el correbou cuando dejaron de lidiarse los novillos de muerte,y de una cosa biene la otra,no e dicho ninguna barbaridad en españa se lidian a muerte miles de toros brabos.si no hos poneis las pilas van a tumbar
    de un plumazo una tradición de 600 años,eso es la democracia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.