Confiança en el TC

Pío García Escudero creu que la prohibició dels toros a Catalunya es inconstitucional i apel·la al TC per a anular la decisió del Parlament. Al seu parer, les comunitats autonomes no tenen competencies per a prohibir, sinó per a regular, i a més coarta la llibertat del públic assistent i dels professionals.

Es per això que el seu partit va presentar un recurs davant l’alt tribunal, i que el TC hagi acceptat el recurs es una bona senyal.

En una trobada amb les penyes taurines de La Rioja, el portaveu del PP al Senat també ha valorat molt positivament la inclusió de La Fiesta al Ministeri de Cultura ja que això es un primer pas, per a que els toros siguin declarats com a Be d’Interès Cultural.

A més Garcia Escudero ha afirmat que “Los toros volverán a TVE en el caso de que el PP gane las próximas elecciones generales; y no sólo en lo que se refiere a la emisión de corridas en directo, sino que apostaríamos por programas sobre la actualidad taurina, espacios divulgativos y series del estilo de la inolvidable ‘Juncal’”.

El portaveu del PP, creu que amb la prohibició el Parlament de Catalunya ha creat un problema innexistent, i també s’ha enrecordat de nosaltres, de l’afició de Barcelona, “La prohibición de las corridas de toros en Cataluña, en julio de 2010, ha desencadenado todo un movimiento en defensa de la fiesta, en cabezado por los propios aficionados catalanes”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.