La Barcelona taurina viatja fins a Roquetas

Després de recórrer diverses poblacions de la capital, l’exposició “La plaza de toros de Barcelona en la historia del toreo” s’ha acostat fins a terres d’Almeria. Roquetas de Mar acull fins al pròxim 30 d’abril una col lecció de cartells i fotografies del passat i present taurí de Barcelona, exposades al museu de la plaça de toros. 

L’exposició consta de 28 cartells originals de la Colección Sonseca del Amo, alguns amb més de 100 anys. També es mostra una cronologia fotogràfica d’esdeveniments ocorreguts en les diferents places de Barcelona al llarg de més de 100 anys d’història. Catalans com Cabré, Bernadó o Clavel, altres destres que van ser ídols a la Ciutat Comtal, com Manolete, Dominguín, o Chamaco, fins arribar al nostre present, amb mestres com Rincón o José Tomás, són alguns dels toreros que es poden veure, acompanyats de cartells històrics, de Ruano Llopis per exemple, que deixen palesa la importància que sempre ha tingut Catalunya en la festa dels toros

La regidora de cultura de l’ajuntament de Roquetas, Eloísa Cabrera, va presidir l’acte d’obertura. Va estar acompanyada pel torero Serafín Marín, el periodista Zabala de la Serna i el col.leccionista Àngel Sonseca.

Aquesta exposició va ser una iniciativa del Centre de Asuntos Taurinos de la Comunidad de Madrid i també es pot visitar a Valdemorillo (Madrid).

 

2 comentarios en “La Barcelona taurina viatja fins a Roquetas

  1. Sería una pena que no pudieramos disfrutar de ella.Ojalá llegue aquí y podamos tapar más de una boca sobre el arraigo de los toros en Catalunya.Saludos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.