La segona setmana de toros a Las Ventas

La fira de San Isidro ja ha passat de l’equador. Una fira, fins al moment de baix nivell artístic en la que han entrat els primers cartells de figures. Com vam fer dimecres passat, de nou valorem una setmana de toros en Las Ventas.

EXCEL·LENT: Té molt mèrit. Si fa set dies ocupaven la part baixa de les puntuacions, en aquesta pugen al més alt. L’afició de Madrid té les seves coses, però aguantar un abonament i més com el d’aquest any té mèrit. Molt mèrit. Aquesta setmana ha estat forta. D’avorriment. Presoners d’un abonament fet a imatge i semblança de la Comunidad de Madrid sense importar-li massa l’aficionat, assisteixen massa tardes obligats, però assisteixen. La gallina dels ous d’or que és aquesta afició continua funcionant, de moment. Però que no es passin amb ella. Aquest abonament| no hauria de ser únicament un objectiu polític-econòmic.

NOTABLE: Les ramaderies de Puerto de San Lorenzo i la de Núñez del Cuvillo van lidiar dues bones corrides, amb una presentació excel.lent. Van envestir massa toros per a tan pobre resultat artístic. Però això ja no és cosa dels ramaders. Tant d’una com d’una altra van servir almenys quatre toros cada tarda, donant un joc interessant, uns molt bons, alguns bons i d’altres van tenir certes complicacions, però tots van anar torejades per les figures del moment i aquestes dificultats no van haver de ser insalvables. Una pena. Aquesta vegada, els toros no van tenir massa sort en els sorteigs.

 

CORRECTE: Una altra ramaderia, la de Los Bayones. Lidiada el diumenge, dia de la setmana on s’anuncien cartells de menys tirada torera i ramadera, va entrar de tapada, jutjada, i va acabar brindant una oportunitat d’or a toreros que necessitaven el triomf per sortir de la seva situació, amb diversos toros per haver-ho aconseguit. No fa tant era una de les ramaderies preferides per les figures.

 

 

 

SUFICIENT: Situacions mitges en aquesta setmana hi ha hagut poques. Potser, l’actuació de El Juli el dissabte, dia de San Isidro, amb la descastada corrida de Domingo Hernández. Una altra vegada, va demostrar el seu gran nivell davant el que va obrir plaça, amb el que hi va estar apunt de tallar una orella, malgrat comptar amb un sector de la plaça molt a la seva contra. Ha estat fins el moment, l’única de les figures que ha donat aquesta sensació, la de figura, i que deixa les espases en alt per a la seva pròxima cita en la Corrida de la Prensa.

 

SUSPENS: Aquesta vegada suspèn el nivell de massa toreros. Uns per estar en totes les fires i altres per ser al pol oposat, han desaprofitat oportunitats a San Isidro. Els que necessitaven donar un gir a la seva carrera surten com van arribar (sense res) i els que necessiten confirmar-se en la seva condició de figura, per a la seva sort tindran més oportunitats. Però aquestes bales ja no tornen. Els casos més preocupants els de El Cid, Castella i Pinar, que van desaprofitar la bona cursa del Puerto. Algun d’ells ja és reincident.

 

 

DEFICIENT: Als que s’entossudeixen en l’impossible i lidian/porten/compren una novellada com la de Moreno Silva dilluns passat. Dos novells se’n van anar al corral perquè eren mansos i perillosos (condició que va compartir gairebé tota la novillada), col·laborant en crear una tarda lamentable, lluny de com avui entenem la Festa dels toros. A més, van fer passar un calvari a tres novellers amb molt poc encert i justa voluntat. I tenien tres anys els animals. Com per lidiar-los amb un any més! El toreig és una altra cosa. No hi ha major gesta que anunciar-se amb una corrida brava, amb garanties que envesteixi, ja sigui de Domecq, de Núñez, de Saltillo o de Miura. Però que envesteixin. Les altres coses són contes xinesos que poden acabar, com l’altre dia, en un espectacle lamentable.

Fotos: las-ventas.com

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.