Recorregut virtual per la “Cursa de braus”

L’exposició Extraordinàries!, del Museu del Disseny de Barcelona, proposa un recorregut cronològic, del segle III al segle XX, entre diverses col•leccions de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, papers pintats i altres objectes.

Una de la trentena de peces és un plafó ceràmic de la “Cursa de braus”, una obra molt peculiar elaborada amb 203 rajoles datada de l’any 1710. En aquesta peça amb forma de mitja lluna s’hi representen diferents escenes d’una corrida de toros cavalleresca a la Plaça Major de Madrid. En aquella època, els nobles a cavall torejaven amb llança mentre els servidors i peons, els ajudaven a peu. Aquest plafó guarnia el templet del jardí de la finca d’Alella del Comte de Castellar i va ser ser copiat d’un gravat de tauromàquia de la mateixa plaça realitzat al llarg del segle XVII.

Malgrat l’exposicío romandrà tancada fins al 16 de noviembre, es pot visitar virtualment gràcies al sistema fotogràfic de la gigafoto de Google. Comença el recorregut virtual aquí: Cursa de braus.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.