També nosaltres ho sabem

Ja t’ho vaig dir jo … Jo ja ho sabia … Sempre hi va haver uns més llestos i altres menys. Ximples també. Ho sabia … però no ho va dir. T’ho vaig dir i no em vas fer cas … O el que és el mateix, fes-ho tu que a mi em fa riure. És més fàcil, per descomptat. Però qui ho sap? Jo no. Altres tampoc. Ni Déu, vaja. Si volen ni Pascual Sala, el nou president del Tribunal Constitucional. Ningú sap el que passarà. Ni Zabala de la Serna. Ni el senyor Mundotoro. 

El senyor Mundotoro posa la bena abans de la ferida. No sé qui és qui escriu l’article del pà negre en qüestió, ja que se signa amb editorial. Per tant, senyor Mundotoro. La ILP fracassarà. Ell diu saber-ho. És més que Déu. Es lamenta que sigui una recollida de signatures amb voluntaris, made in spain, que pot enviar als llimbs els toros a nivell nacional si no surt bé. Doncs si. Fins aquí d’acord. Falten mitjans començant pels mitjans. El senyor Mundotoro és un mitjà que, de moment, es limita a posar un enllaç perquè els aficionats es facin fedataris. Encara no se li ha preguntat a ningú de la Federació taurina catalana que és la ILP, ni una entrevista, ni un article, ni una editorial. Falten mitjans. El pitjor no queda aquí. El pitjor, és que Carlos Ruiz Villasuso escriu en un altre mitjà moltes setmanes del tema de Barcelona. El pitjor és que forma part molt important de Mundotoro, que guarda silenci i que dedica un pà negre dur com les pedres a un grup d’aficionats. Fa un parell d’anys li vaig felicitar personalment a Barcelona pels directes articles que publicava, amb les seves veritats (que eren les meves) sobre Balañá, els polítics i el que fes falta. Avui em fa mal. Em dol que demanin mitjans els que el tenen, que preguntin els que tenen respostes. No em fotis, Carlos, que això ve de lluny. Com a mínim l’any passat. On estàveu molts el 28 de juliol? Faltaven mitjans? I a la Mercè quan es va tallar el carrer de la Marina? Perdó, se m’oblidava que havia toros a Sevilla. La Fira de San Miguel.

No sé qui no s’ha assabentat encara que això va més enllà. Els catalans som els que tenim la pistola a la templa, però compte. Compte amb Balears, amb Astúries, amb el País Basc i fins i tot amb Madrid. Compte perquè ens juguem la pau taurina al nostre país declarant els toros Bé d’Interès Cultural, ens juguem que no es vegi ningú més com els pobres catalans. Compte perquè es demana la signatura (com es pot llegir a l’enllaç de burladero.com) no només per ajudar a la festa a Catalunya, que també. Va més enllà. I ho veuen. Tot i que encara hi hagi quantitat de ciutats on es pot lluir palmito durant una o dues setmanes de fira, amb un bon pur, ben vestits, ben planxats i acompanyats d’una dona acollonant bellugant el ventall. I tant que ho veuen.

A mi em fa pena la deixadesa, senyor Mundotoro, del toreig. Molta pena. És clar que falten mitjans. Caldrà posar-los i tots sabem qui ha de ser. Però deixem de veure la palla en l’ull del veï i comencem per la nostra casa. Perquè em dol que en una revista com Aplausos ningú dels que escriuen articles cada setmana li hagi dedicat ni tan sols la meitat a la ILP taurina. D’uns me’ls esperava (els que diuen en el seu programa de ràdio que Barcelona és passat i millor no parlar més, quan hi ha tres vies possibles: la ILP, el recurs d’inconstitucionalitat i la ruïna de la Generalitat). D’altres em sorprèn. Però, efectivament, hi ha temps per rectificar, per avançar, per donar suport i per treballar. Per fer-se fedatari, també. Encara que faci mal que aquesta ILP surti de Catalunya. Ara ha de donar igual.

Perquè jo, senyor Mundotoro o a qui correspongui, no tinc més mitjans. I també vull continuar lluint palmito en els toros. Però a la Monumental. Si aquesta es tanca, sincerament, poc m’importa el futur de les altres.

L’últim, doncs, que apagui la llum.

 

 

 

 

4 comentarios en “També nosaltres ho sabem

  1. Mundotoro, és una barreja d’interessos i amiguismes dels ramaders i toreros que manan a la “festa”. Els mateixos que han marginat i oblidat Barcelona durant tants anys. Però no és una excepció, els mitjans d’aquí no ho han fet millor.

  2. mismos perros, distintos collares. no dependo de nadie para salir a la calle y defender lo que es mío. ya sé que al resto de España quizás se la sopla nuestra guerra, pero adelante catalanes. no ens rendierem!

  3. Sinceramente creo que 500.000 firmas en toda España a favor de los toros son muy pocas. ¿Pero se involucrarán todos los taurinos?

  4. amigo paco estos son los listos del clavel, en el mundo del toro cuanto mas se critica parece que mas se sabe y asi estamos dependiendo de trincones que alomejor lo que no interesa es que esto se arregle por que mundotoro ya se sabe quien esta detras no? la casa matilla y unos ganaderos del sur con encaste propio y muy extendido y cuanto ni mas la banda de que tiene detras de detractoes que por tal de cristicar y hacer daño son capaces de todo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.