Toros i turistes rusos

L’agost era el mes en que la gestora de La Monumental preparava combinacions barates que amb l’afluència de turistes, i toristes sense vacances, feia que el balanç a caixa fos positiu. Gairebé uns 5000 estrangers viatjaven amb taxi, en metro o amb autocar cada diumenge a La Monumental, feien fotos, menjaven la paella als restaurants propers a la plaça, es refrescaven amb gelats o esgotaven les reserves de cervesa a la terrassa del Bretón. El diner fluïa.

Ni al govern central se l’hi escapa que el turisme s’ha de cuidar i es una font d’ingressos que s’ha de mantenir, es per això que no apujarà l’IVA del sector. La tisora de La Generalitat també retalla en contra i amb la prohibició aquests ingressos s’han esfumat.

Una iniciativa fa que els diners dels turistes retornin altre cop al compte taurí.I a Catalunya. Serafin Marín ha embarcat 50 toros de Salamanca per a ser temptats a Catalunya. 25 de Las Yugadas i 25 de el Sierro es torejaran a les finques catalanes de Germans Margalef i de Rogelio Marti, amb un públic forani, principalment rus.

Aquesta pràctica turística es totalment legal i els animals no seran sotmesos a les fases de la pica, banderilles ni l’ estoc. Als assistents (turistes rusos) se’ls explicarà  com es la vida del toro en llibertat a la devesa, on també hi hauran pràctiques de la cria del toro amb el cavall i finalment se’ls mostrarà com es prova la bravura dels animals, que seran torejats pel propi Serafin Marín.

Foto: EFE

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.