Tot llest pel Festibanyes 2018

L’associació Afició Catalana ha organitzat una nova edició del Festibanyes, un espectacle que defensa tradicions taurines de Catalunya, del Vallespir, de l’Aragó i de les Landes.

La jornada començarà a les 10h del matí del dissabte 1 de setembre amb un passa carrers per Amélie-les-Bains-Palalda i acabarà a les 22h amb un ball i concert. Durant aquestes dotze hores es realitzaran diferents activitats entre les quals destacaran la capea, el correbou per a la mainada i sobretot els bous a la plaça.

La tarda de bous iniciarà a les 15:30h i constarà de dues parts en un espectacle amb 8 vaques i 1 novell d’Hermanos Ozcoz. A continuació detallarem les modalitats que es podran veure:

  1. Capea – Escola Taurina de Catalunya: el jove alumne de l’ETC, Cristian Alfaro, repeteix presència al Festibanyes, després de la seva compareixença de fa dos anys.  
  2. Passion Saltador: campions de França de salts i fintes Landeses, demostraran les seves habilitats davant les embestides de les vaques.
  3. Quadrilla Afició Catalana: el aficionats de la zona començaran la seva representació per la sort del Tancredo afegint-hi capa, salts i fintes locals.
  4. Roscadero: executat per un grup d’aragonesos de Fuentes de Ebro amb una mena de cistell en forma de campana dins la qual la vaca carregarà.
  5. Passion Saltador: un habitant de Cardona es tancarà dins de la cargolera, un cistell típic fabricat per giravoltar dins l’arena a cada cop donat per la vaca.
  6. Quadrilla Afició Catalana: Realitzaran un concurs de trucs endiablats, una vaca dels germans Ozcoz vindrà embellir l’espectacle.
  7. Roscadero: segona vaca pels aragonesos que efectuaran per segona vegada el seu espectacle.
  8. Passion Saltador: pel retorn dins l’arena, els landesos tornaran a mostrar els seus salts per damunt de les vaques en plena cursa.
  9. Quadrilla Afició Catalana: Finalment, la quadrilla executarà el seu tradicional final del Ball de la Marfa, embellit de la sort vinguda de Cardona, la Cargolera.

En les dues imatges adjuntes es poden comprovar totes les activitats i els horaris del Festibanyes:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.