Tres presidents inauguren l’any taurí a Barcelona

El divendres passat va tenir lloc el primer acte taurí de l’any a Barcelona. La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC) va iniciar el seu cicle de conferències amb un col·loqui entre tres presidents.

Amb una sala ben plena, Benjamín Blanco, Juan Molina i José Luis Barrachina, presidents de les places Monumental de Barcelona -els dos primers- i Alacant -l’últim-, van tractar diferents temes relacionats amb la seva funció a la presidència, en una xerrada moderada pel matador Ángel Lería. 

Els tres conferenciants van anar detallant totes les tasques que el president i el seu equip han de realitzar abans, durant i després de la corrida. La primera d’elles era vetllar per correcte desenvolupament del desembarcament dels toros dies abans; després venien els reconeixements del dia previ i del matí del dia de l’espectacle; el sorteig; la revisió de pues i banderilles i dels cavalls de picar. Els tres coincidien amb la picaresca dels banderillers i picadors per intentar utilitzar uns estris diferents als reconeguts. Explicaven que durant la corrida s’han de prendre decisions en qüestió de segons i que no sempre són les adequades. A l’hora d’atorgar orelles o no,  Blanco va reconèixer que “a vegades ens fixem en aficionats que coneixem per decidir què fer, però la decisió final la prenem nosaltres”. Cap dels dos presidents de la Monumental van tenir gaires bones paraules dels assessors, que asseguraven que rebien sobres per intentar influenciar en l’opinió del president.

Actualment, qualsevol persona pot arribar a ser president d’una plaça de toros un cop aprovat un curs de formació impartit per l’ANPTE (Asociación Nacional de Presidentes de Plazas de Toros de España). Aquest és el cas de Molina i Barrachina, que van poder complir un somni malgrat no ser policies. Recordem que abans només podien ocupar el càrrec policies després de diversos anys d’experiència a l’equip i d’haver aprovat un examen, com és el cas de Benjamín Blanco.

Per últim, Barrachina va presentar el seu llibre Días de vino, tardes de toros. Aquesta va ser la primera d’una sèrie de presentacions que espera finalitzar a Zaragoza el proper mes d’octubre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.