Tu tienes la ultima palabra i els Correbous.

La iniciativa de La Generalitat de Catalunya de prohibir les corrides de toros i protegir els Correbous, va ser protagonista ahir a la nit, de l’espai especial Tu tienes la última palabra de l’informatiu que presenta Matias Prats a Antena 3.
Després d’aprovar-se al Parlament la Llei de regulació dels Correbous, Convergència i Unió ja ha redactat el nou reglament que es preveu s’aprovarà al mes de febrer. La nova ordenança es més bel•ligerant en quant a la tradició històrica de les festes amb toros es refereix, i és precisament aquest punt el que presenta més polèmica i contradicció. Si fins ara, el permís per a poder organitzar un Correbou estava emparat en una tradició taurina reconeguda durant almenys 60 anys, ara aquesta limitació temporal desapareix.  És a dir, s’autoritzarà l’organització d’un Correbou a qualsevol municipi de Catalunya, on s’hagi celebrat un anteriorment Correbous, sense limitació temporal.
Aquesta nova mesura amplia l’horitzó dels Correbous, no només a Les Terres de l’Ebre a on ja han estat declarats com a Patrimoni Cultural Immaterial, sinó que també consolida els Correbous de Cardona, Santpedor, Vidreres o Badalona, a més d’afavorir la recuperació del correbou a tota Catalunya. Associacions taurines de Manlleu, Mataró, L’Hospitalet o Sant Boi de Llobregat ja s’han interessat per la nova norma, amb la intenció d’organitzar Correbous als seus municipis.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.