El capítol de la FTL a Tarragona respon a l’antitaurina Aïda Gascón

La Fundación del Toro de Lidia va crear a finals de 2019 el capítol a Tarragona per normalitzar la relació del toro amb la societat catalana i per donar als aficionats les eines suficients per poder “dir que són taurins sense que ningú els pugui callar la boca”.

Des del capítol de Tarragona s’han vist obligats a contestar a la plataforma Prou Correbous i en concret a Aïda Gascón per unes declaracions al Canal 21, que des del seu punt de vista no acabaven de ser completes i donaven lloc a interpretacions errònies. Gascón sostenia que les ramaderies de brau no podrien subsitir sense ajudes públiques i apuntava que les d’Eliso Adell, Ángela Mur i Rogelio Martí havien rebut entre els anys 2003 i 2019 subvencions per valor de 160.000 euros, 62.000 euros i 150.000 euros respectivament. L’activista antitaurina afegia també que la quantitat percebuda durant el mateix període per la ramaderia de Pedro Fumadó va arribar als 480.000 euros.

Adolf Lleixà, membre de la Junta Directiva del capítol de Tarragona i President de l’Associació del Bou Capllaçat d’Amposta, ha posat cara i veu en el video de contesta on ha detallat el perquè d’aquestes ajudes. Asseguren des de la FTL que la subvenció s’atorga per la gestió de 1000 hectàrees de parc natural i “la que més cobra está cobrant 10.000 euros anual pel manteniment de 200 caps de bestiar i la gestió de l’ecosistema del parc natural”.

Lleixà se centra en els 480.000 euros obtinguts per Fumadó i explica que distribuits en 16 anys suposen 30.000 euros anuals que es reben pel manteniment de 2000 hectàries de parc natural, al Delta i als Ports, gràcies als 600 animals braus que manté. Per altra banda, afegeix que el ramader català paga cada any en impostos directes uns 300.000 euros. Conclou Lleixà que les subvencions no són suficients per mantenir les ramaderies de brau, ja que aquest import dividit entre els caps de ramat suposen 13 cèntims al dia, una quantitat molt llunyana del cost de manteniment d’un animal brau, que se situa entre 1 euro i 1 euro 20 cèntims al dia.

Per últim, Lleixà fa un petit apunt sobre els resultats d’una enquesta on el 77% dels catalans no estan a favor de la celebració d’espectacles taurins. Donant com a vàlida aquesta enquesta, suposaria que el 23% de la població, és a dir gairebé 2 milions de persones, estaríen a favor de seguir celebrant correbous a Catalunya.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *