A 5 municipis catalans els correbous son Patrimoni

Més ajuntaments de Catalunya es desmarquen del Parlament de Catalunya i declaren com a Patrimoni Cultural Immaterial les seves festes amb toros. Tal i com ja van fer els municipis de Santa Bàrbara i d’Amposta, ara els ajuntaments de Xerta, Aldover i Ulldecona se sumen a la iniciativa i blinden els correbous.

Es precisament a Xerta, on aquests dies se celebren les festes de Sant Martí amb correbous, l’ajuntament encapçalat pel PSC va aprovar declarar com a Patrimoni les festes amb toros, amb la totalitat dels vots a favor de CiU i ERC.

A la declaració de Xerta, s’incorporen també els municipis d’Aldover i Ulldecona,  localitats amb una forta tradició de festes amb toros pels carrers, com les vaquilles, el toro embolat o els correbous.

La implicació directe de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre està aconseguint els seus objectius, i ja son 5 els municipis catalans que han blindat les seves festes amb toros. El seu objectiu es que tots els municipis de les Terres de l’Ebre, que celebrin correbous declarin com a Patrimoni Cultural Immaterial les festes amb toros. De moment, tenen el suport i el vist i plau de partits polítics com a PSC, CiU i ERC que després de prohibir les corrides de toros, ara no veuen arguments animalistes en declarar com Patrimoni Cultural les festes amb toros.

Un comentario en “A 5 municipis catalans els correbous son Patrimoni

  1. Los toros son protegidos en la Catalunya Nord y en la Catalunya Sud. Que pasa con los que estamos en el Centro de Catalunya?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.