Adeu Desiderio

Cap de setmana trist per a l’afició taurina catalana, ens ha deixat el popular picador de toros Desiderio García Leiva. Des d’aquí va el nostre sentit homenatge.

Desiderio va nàixer a València l’11 de gener de 1935, al barri de Ruzafa. La seva vocació taurina va surgir als 14 anys quan estudiava a l’acadèmia castellana de Valencia,Desideio no era un bon estudiant, va veure al cinema una película d’ambient taurí, a on uns aspirants a toreros practicaven el toreig de saló. Aquella primera experiència va despertar el seu sentiment taurí i va demanar al seu pare que li comprés un capot, tot comprometent-se a terminar els seus estudis.
Posteriorment va començar a treballar a l’escorxador, i allà va començar a torejar als animals que desembarcaven per a ser sacrificats. Al mateix temps, s’apuntava a totes les capees de la zona de Llevant, recorria els pobles per a torejar els toros que soltaven pels carrers, la qual cosa li va donar fama i va aconseguir anunciar-se en festejos mes importants.
El servei militar va ser un punt d’inflexió  en la seva carrera, i va decidir cambiar d’ofici per a dedicar-se a l’hostaleria, com a cambrer d’un reconegut restaurant de València. Va ser llavors, quan degut a la seva gran corpulència, el gran torero valencià Francisco Barrios “El Turia” el va recomanar que es dediqués a ser picador de toros. El va presentar a  Paco Peris  que era el representant de la quadra de cavalls de la plaça de València, i el va anar formant como a peó de quadra i com a monosabi a la plaça de València.

El seu debut professional com a picador de toros va ser a l’any 1962 a la plaça d’Alcira. Anys més tard, va haver de sortir de València i viure entre Madrid i Barcelona, per a fixar a Barcelona la seva residència definitiva.  Durant la seva dilatada carrera taurina va acompanyar a nombrosos toreros com a “Pepín Peña”, Enrique Molina,  “Carmelo” o  Joaquín Bernado, amb qui va actuar en incomptables tardes, i de qui guardava entranyables records. A l’any 1988 quan la seva carrera estava tocant a la seva fi, es va alçar amb el premi al millor picador de la Feria de Julio de Valencia.
Ja retirat, vivia el toro amb passió, desde el mati als corrals i a la tarda a la plaça, a més era un habitual a la Federació, a on sempre anava a veure els toros per televisió i a on sempre compartia tertúlia taurina amb la resta d’assistents. Tot l’equip de vadebraus volem transmetre les nostres condolències als familiars, per tan dolorosa perduda. D.E.P

4 comentarios en “Adeu Desiderio

  1. Alejandro, buenas mira soy el nieto de Desiderio soy Raúl hijo de Maribel hija de Desiderio. Apenas se nada de él y me interesaría saber su historia. Casualmente yo estoy viviendo por Ruzafa actualmente. Me gustaría saber cuál es la federación etc. Según un hermano q tengo el vivía el Barcelona en Sants .

    1. Me gustaría saber algo de mi abuelo puesto nuestra madre no se llevaba bien con el y nos abandono. Soy su nieto Raúl García Ferrer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.