L’alcalde de Torroella autoritza la celebració dels correbous

La Junta de Govern Local de Torroella de Montgrí ha aprovat la celebració de la 37a edició dels correbous que organitza la Peña San Marcos durant la festa major d’aquesta la localitat, gràcies al vot de qualitat del seu alcalde, Jordi Cordon (CDC), en la moció que declarava Torroella com a “vila lliure de correbous”.

Recordem que la mencionada moció, presentada pel PACMA, es va aprovar el passat 5 de maig a través de la qual el municipi es declarava “Vila lliure de correbous” i renunciava a continuar organitzant o col·laborant, directa, indirectament o per omissió, amb cap tipus de festa o activitat lúdica on s’utilitzessin animals vius com a objecte de divertiment. En aquell moment, l’alcalde Jordi Cordón ja va avisar que la moció no era vinculant i que caldria realitzar “un ampli debat” sobre els correbous i altres activitats amb animals que es realitzen al municipi. 


Al mateix temps, Cordón s’acull a un llei del Parlament de Catalunya que inclou Torroella de Montgrí en una llista de ciutats on es permeten els correbous. Tanmateix, aquesta aprovació és fruit del treball fet per la Peña San Marcos d’aquesta localitat a favor de la continuïtat de la solta de vaquetes.

Per tant, la lliure elecció està garantida, al menys, a l’edició d’enguany. La vila gironina tindrà l’oportunitat de gaudir de la seva festa taurina. Aquesta vegada guanya la llibertat.

2 comentarios en “L’alcalde de Torroella autoritza la celebració dels correbous

  1. Amb el vot o no d l’alcalde el que estava clar es que la llei catalana en materia de festes amb bous donava la rao als taurins. O es que les lleis emanades del Parlament están per sota d’una votació en un ple municipal? En el cas d’Olot passa el mateix, ens resignarem a perder una tradició de 300 anys y haurem d’esperar a un alcalde “salvador de la patria” (torroellaStyle) per a tornar a veure Bous tenint la llei al nostre favor?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.