Claus de la primera setmana de fira

Tal com anunciàvem fa uns dies, vadebraus.com no vol passar per alt la fira de San Isidro 2010. El serial més important del món taurí va començar el passat dijous dia 6. Des d’aquest portal hem decidit fer un resum setmanal d’aquesta fira, just quan avui s’han celebrat set dies continus de toros. Cinc curses de braus, una correguda de jònecs i una de rejoneadors han donat forma a aquesta setmana, amb cartells en els que encara no han aparegut els noms de les primeres figures. Així, les claus d’aquesta setmana obtenen la següent classificació:

 

EXCEL.LENT: La posició més alta de la setmana l’aconsegueix Rafael Rubio “Rafaelillo“. La seva actuació de diumenge davant dels toros de Dolores Aguirre va ratllar a gran alçada, aconseguint una orella en el quart (que van poder ser dues si encerta millor amb l’espasa) i negant-li una altra el president en el primer. Qualificat com torero de curses dures, no va desaprofitar la seva primera actuació a la fira per afermar-se en el circuit d’aquest tipus de ramaderies. A més va aconseguir oferir una dimensió més artística del seu toreig. Bona tarda del murcià. A cavall, mai més ben dit, entra en aquesta posició Leonardo Hernández. El de Badajoz ha tallat tres orelles i obre per primera vegada la porta gran de Las Ventas en aquesta fira.

 

NOTABLE: Posició compartida per altres dos triomfadors: Curro Díaz i Juan del Álamo. El de Linares va deixar passatges del seu especial estil en la primera de fira davant bous de Salvador Domecq, tan artista i tan diferent, tan fugaç com profund, tan necessari com poc comú. A més, la seva estocada serà candidata a premi. Per la seva part el noveller de Salamanca del Álamo va aconseguir un trofeu la tarda de dilluns, confirmant ser un dels noms més prometedors.

 

 

CORRECTE: Iván Fandiño, Javier Cortés i Arturo Macías comparteixen lloc. El basc Fandiño no va fer altra cosa que confirmar el seu triomf obtingut dies enrere en aquesta mateixa plaça i, de passada, seguir demanant a crits millor tracte de les empreses, perquè és un torero que ve de gust veure els aficionats. Els altres dos confirmaven alternativa. Cortés, que va prendre l’alternativa fa tot just un parell de mesos, no va poder fer més d’estar per sobre d’una incompleta corrida de Bañuelos, que no va ser poc. El mexicà Macías es va lliurar sense condicions, encara que no sempre estigués encertat, i a punt va estar de ser banyegat en diverses ocasions. Per això, els tres mereixen entrar al quadre d’honor de la setmana.

 

APROVAT: Morenito de Aranda i Joselillo van pagar amb sengles agafades les seves intencions de triomf. Ferit de més gravetat el de Valladolid, Morenito va estar a punt de tallar una orella que el president no va voler concedir. Amb més o menys encert, els dos no van voler deixar passar en blanc la seva tarda a San Isidro.

 

 

SUSPENS: Encara que omplir pràcticament la plaça durant un mes de toros és digne d’elogiar, no ho és tant el comportament del públic en massa situacions. El tracte que van donar al banderiller de Tomasito dilluns passat va fregar l’esperpent. És cert que l’home, Francisco Leal per a més senyes, va estar molt desencertat, però corejar amb olés d’espectacle còmic cada vegada que intentava donar una passada tampoc està bé. Una cosa semblant van fer al dia següent amb un altre banderiller, Niño de Santa Rita, a qui van acompanyar amb rialles mentre posava banderilles i resultava capgirat. Suspens per a aquesta part de públic (dubto que siguin aficionats), que deixa en molt mal lloc a la primera plaça del món.

 

 

DEFICIENT: Compartit per empresa, ramaders i veterinaris. L’empresa, perquè any rere any s’entesta a ramaderies que fracassen i deixen sense opció als toreros (com les de Martelilla o Salvador Domecq). Els ramaders i veterinaris, també l’empresa que és la que paga, per portar curses lletges de tipus, ni més grans ni més petits, sinó lluny de l’estampa d’un toro brau. Cada matí hi ha ball de corrals en el reconeixement i, el que és pitjor, el que surt després per corrals tampoc il.lusiona.

Fotos: www.las-ventas.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.